Sari la conținut
Prima pagină » Icoana Maicii Domnului de la biserica Dealului a început să plângă

Icoana Maicii Domnului de la biserica Dealului a început să plângă

Icoana Maicii Domnului din Iviron, muntele Athos, este cunoscută pentru mai multe minuni, fiind recunoscută ca apărătoarea mănăstirii Iviron, numită și „Portărița” pentru felul în care a apărat în istorie mănăstire.

O icoană realizată după aceasta a fost adusă miercurea trecută, la Sibiu. Mulți creștini au venit ca pelerini din toate colțurile țării la biserica „Ioan Iacob Românul”, cunoscută și sub numele de biserica Dealului.

Aici a stat la închinare timp de șapte zile iar miercuri seara mai mulți credincioși și preoți au văzut cum din icoană a început să curgă mir sub formă de lacrimi.

„În acest moment izvorăște mir sub formă de lacrimi la icoana Făcătoare de minuni la Biserica Dealului Sibiu. Icoana a stat 7 zile la închinare, va rămâne definitiv la biserică, iar izvorârea este sub sticlă, direct pe icoană” a scris pagina Lumină Lină.

Totul a început miercuri seara

Totul a început miercuri seara. Credincioșii aflați în biserică miercuri seara spre închinare au putut vedea pe viu ce s-a petrecut și cineva chiar a înregistrat un scurt filmuleț: „Este o minune fără drept de apel” a spus părintele Cătălin Dumitrean.

„Suntem emoționați și plini de uimire pentru că avem în față o minune extraordinară a Maicii Domnului. Icoana pe care am avut-o la închinare de șapte zile, icoana Maicii Domnului din Iviron, copia vestitei icoanei care este în această mănăstire, izvorăște mir. Este o minune care se petrece public, este o minune care este fără drept de apel, o minune a existenței Maicii Domnului și a certitudinii că Maica Domnului este aici cu noi.”

Nu este prima dată însă când această icoană a izvorât mir: „Suntem martori, toți cei care la această oră suntem prezenți în biserică. Se întâmplă o minune din toate punctele de vedere. Icoana la care au venit pelerini să se închine este o icoană pe care am primit-o și înainte de a o aduce aici, la biserica de pe strada Dealului, a mai izvorât mir la biserica Sfântul Ioan Rusu și Sfântul Nectarie, unde a stat apoi o perioadă de timp”, a vorbit părintele Cătălin Dumitrean credincioșilor din biserică miercuri seara.

Mai mulți credincioși au mărturisit că au văzut cum a început să izvorască mirul: „Maica Domnului în această seară a vrut să ne alinte cu izvorârea de mir” a spus Cosma Stefan.

„Mă numesc Mihu Dorin Artemon, am văzut și eu cu ochii mei mirul sub formă de lacrimi! Deasemenea menționez că eram în biserica alături de credincioși, ne rugam toți la Sfânta Icoană a Maicii Domnului “Portărița”, când deodată am auzit clopotul bisericii de 4/5 ori! Nu a fost nimeni acolo!!! Doamne Miluiește-ne! Amin!” a mărturisit un pelerin.

„Mă numesc Cornelia-Maria Leu. Dau mărturie cu ceea ce am văzut în seara aceasta în jurul orei 20 la Biserica Dealului din Sibiu – Maica Domnului a plâns! O lacrimă vizibilă, ca un bob de mazăre care s- a prelins pe chipul Maicii Domnului!”, a mărturisit alt credincios.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Icoana Maicii Domnului de la biserica Dealului a început să plângă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii