Un sfânt al pădurilor și un sfânt al cărților de suflet: părintele Cleopa și părintele Dumitru Stăniloae

Un sfânt al pădurilor și un sfânt al cărților de suflet: părintele Cleopa și părintele Dumitru Stăniloae

|
11/03/2021
|
0 comentarii
|

Un sfânt al pădurilor și un sfânt al cărților de suflet, amândoi mărturisitori ai lui Hristos urmăriți de securitate. Biserica ortodoxă română se pregătește să îi treacă în sinaxar pe părintele Ilie Cleopa, duhovnicul din Sihăstria pădurilor nemțene, și pe părintele Dumitru Stăniloae, cel care prin înțelegerea și viața sa, ne-a redat bogăția spirituală a Filocaliilor. Pentru că a dorit renașterea spirituală a României, în plină epocă a colectivizării, a fost cinci ani închis în penitenciarul politic din Aiud. „Prin credință, sufletul se apropie de simplitate, care este idealul ființei spirituale” spunea părintele Dumitru.

Este o veste minunată, un început pentru recuperarea mărturisitorilor din perioada comunistă.

Patriarhia a pregătit și părintelui Ilie Lăcătușu un dosar de canonizare și a dat binecuvântare pentru a se deschide cripta ce adăpostește trupul acestuia. Cei cei au mers în pelerinaj la moaștele părintelui Ilie pot da mărturie despre liniște sufletească ce mângâie sufletul ce caută cu credință.

O personalitate emblematică care cred că ar putea să stea în sinaxarul românesc este părintele Nicolae Steinhardt, mărturisitor și el în temnițele comuniste. Și alături de dânsul figurile luminoase ale lui Mircea Vulcănescu sau Valeriu Gafencu, ce și-au jertfit sănătatea și viața pentru a îi salva pe ceilalți deținuți bolnavi.

Întru voi Sfinților ne-am înaripat inimile spre dragostea cea de Dumnezeu purtătoare,căci ne-ați arătat Iubirea.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: