Sari la conținut
Prima pagină » „Un om mic, fără diplome, ne-a descoperit în America ortodoxia!”

„Un om mic, fără diplome, ne-a descoperit în America ortodoxia!”

Noi, episcopii și preoții americani, de șaptezeci de ani dorim să atragem oamenii în Biserică prin festivaluri. Adică am aranjat vacanțe și festivități, oameni tratați cu băuturi, mâncare și divertisment. Am uitat de rugăciune, mărturisire, post, metanierul pentru rugăciunea minții – tot ceea ce constituie Tradiția Bisericii noastre. Am împiedicat chiar înființarea de mănăstiri, deoarece am crezut că acestea nu sunt necesare și nu puteau da nimic Bisericii.

Și apoi a venit un om mărunt, fără educație lumească și diplome teologice, fără idei inovatoare și îndrăznețe (pe care le aveam din belșug) și ne-a amintit de cel mai important lucru – tradiția noastră ortodoxă. El nu a apelat la dans și divertisment, dar a cerut post și participarea la acele privegheri ce durează ore în șir. Și oamenii au răspuns la apelul său, au venit la bătrân și l-au sprijinit.

Numărul care a venit după părintele Efrem este dincolo de descriere. America, care a căutat să rupă impasul venit în cultura consumului și a sclaviei valorilor materiale prin diferite mișcări sociale (de exemplu, curentul hipi) și religii orientale, a descoperit Adevăratul creștinism nedistorsionat – Ortodoxia.

Cuvânt al părintelui Anthony Moskhonas – St. Anthony’s Monastery

Arhimandritul Efrem Filotheitul sau Athonitul a fost stareţ al Mănăstirii Filotheu de la Muntele Athos. Părintele Efrem a fost preot călugăr timp de aproape 60 de ani.

Părinte duhovnicesc al mai multor mănăstiri de la Muntele Athos şi din Grecia şi întemeietor al mai multor mănăstiri în Statele Unite ale Americii, în ultimii ani a vieţuit în Mănăstirea Sf. Antonie din Florence, Arizona unde a fost înmormântat.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii