Un alt sat creștin din Africa a fost masacrat: 100 de morți

Un alt sat creștin din Africa a fost masacrat: 100 de morți

|
14/07/2019
|
3 comentarii
|

Conform asociației Open Doors, care monitorizează persecuțiile împotriva creștinilor în Asia și Africa, un sat din republica africană Mali a fost masacrat de grupul extremist islamic Fulani. Peste 100 de persoane de toate vârstele au fost ucise în timpul nopții iar satul Sobame Da a fost practic „șters de pe fața pământului”, potrivit CBN.com.

Este vorba despre o localitate din regiunea Mopti, în centrul statului Mali din vestul Africii, vecin cu Nigeria, Burkina Faso și Algeria.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 10 iunie. Conform relatărilor unui membru al Fundației Barnabas jihadiștii au înconjurat noapte, în mod coordonat, satul creștin și au dat foc la tot ce mișca. Au fost arse pe lângă case și adăposturile cu animale.

Un supraviețutor a povestit cum atacatorii au venit cu motociclete și camionete, bine înarmați, au înconjurat satul și împușcau pe oricine încerca să fugă. Aceștia erau în număr de aproximativ 50 de militanți.

Conform declarației date agenției AFP de către Fundația Barnaba „a fost ars întregul sat, inclusiv toți oamenii care se aflau în case. Doar câțiva oameni au reușit să se salveze din flăcări”. Au fost recuperate peste 100 de trupuri arse.

În ultimul an sute de creștini și-au pierdut viața sau au fost răpiți în Mali. Mulți au părăsit casele și s-au refugiat în zona de sud.

Atacanții extremiști aparținea grupului etnic al fulanilor, unul dintre cele mai mari grupuri etnice din Sahel și Africa de Vest, dispersat în toată regiunea. Fulanii au venit din Africa de Nord și Orientul Mijlociu și s-au amestecat ulterior cu localnicii din Africa de Vest. Ca grup etnic sunt legați între ei prin limba fula, prin afilierea la islam și prin cultura nomadă comună.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

3 comentarii la “Un alt sat creștin din Africa a fost masacrat: 100 de morți

 1. Mihai says:

  Aceste știri sunt in mod constant cenzurate de mass media. Trăm vremuri de persecuție ce s a întâmplat acolo e grav si la fel este si tăcerea reporterilor, a agențiilor de stiriștiri

 2. Mihai says:

  Aceste informații sunt unice aici ar fi frumos sa fie distribuite pt a fi aflate.
  Altfel me cream o stare căldicica in care habar nu avem cat suntem de persecutați

 3. Dan says:

  Vor avea răsplată în cer pentru ca au murit pentru credință în Iisus. Moartea le a omorât doar corpurile.

Leave a Reply

%d bloggers like this: