Sari la conținut
Prima pagină » Starea IPS Pimen este stabilă dar pot apărea complicații

Starea IPS Pimen este stabilă dar pot apărea complicații

IPS Părinte Pimen a fost transferat, precum știți unii dintre dvs, în seara zilei de luni la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Conform doctorilor, acesta era simptomatic infecției de graviatate medie cu Covid-19 iar vârsta sa de 90 de ani era un factor de risc mare în evoluție. Ulterior infecția cu coronavirus a fost confirmată.

IPS Pimen este monitorizat și sub tratament. Conform informațiilor de astăzi, starea de sănătate a părintelui arhiepiscop al Sucevei este stabilă și optimistă, chiar dacă încă pot apărea complicații în orice moment.

Arhiepiscopul Pimen a coordonat la Suceva campania bisericii împotriva efectelor pandemiei virusului.

La Suceava și Rădăuți a fost realizată o platforma „Alături la greu” de voluntariat și donații . Voluntarii din Asociația Tineretului Ortodox au mers spre cei izolați ajutându-i în funcție de nevoile lor. Pentru spitalul județean au fost cumpărate aparate de testare Covid-19. De asemenea, nu în ultimul rând ca importanță, a fost organizată o procesiune cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou pe străzile Sucevei și în curtea spitalului municipal.

Părintele ierarh s-a născut în satul Greabănu din Buzău și va împlini 91 ani pe 25 august.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii