Sari la conținut
Prima pagină » Rugăciune pentru victimele din „Colectiv”

Rugăciune pentru victimele din „Colectiv”

În această dimineață la catedrala patriarhală cei prezenți s-au rugat împreună pentru tinerii ce au murit în incendiul de la „Colectiv”. Părintele Patriarh Daniel a condus soborul de preoţi şi a rostit pomelnicul celor trecuți la Domnul.

În mod excepțional în cadrul slujbei de parastat s-a cântat Hristos a înviat! Au fost evocați cei doi eroi-martiri, CLAUDIU şi ADRIAN, care și-au dat viețile pentru salvarea celor prinși în incendiu. „Oamenii nu mor, ci se mută de la viaţa pământească, la cea cerească”, a spus Părintele Patriarh. „Cine are credinţă nu moare, ci are viaţă veşnică”.

Părintele Patriarh ne-a îndemnat să preţuim viaţa şi „să avem credinţă puternică în iubirea lui Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să-i judecăm pe cei trecuţi din această viaţă, pentru că trecerea este o taină”, iar rugăciunea pentru cei trecuţi la Domnul este iubire. „Ei ştiu ce facem pentru ei!”.

Părintele Patriarh Daniel a lansat îndemnul de a fi cu toții alături de familiile îndoliate și de cei răniți.

Pe Facebook a fost lansată o chemare similară pentru seara de marți, 3 noiembrie 2015, ora 20, când părintele paroh Marius Cojocaru împreună cu cei prezenți se vor ruga la locul tragediei pentru cei răniți și pentru cei plecați la Domnul.

 

 

 

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *