Sari la conținut
Prima pagină » Procurorii din Iași au clasat dosarul penal deschis pentru o slujbă religioasă în curtea bisericii Socola

Procurorii din Iași au clasat dosarul penal deschis pentru o slujbă religioasă în curtea bisericii Socola

Pe 21 martie, de Sâmbăta pomenirii celor adormiți, la biserica Socola din Iași a avut loc un parastas în spațiul deschis din curtea bisericii. Atunci poliția a considerat că s-a participat în număr mai mare de 100 de persoane și a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor,

La acel moment se puteau face slujbe în aer liber dar cu număr limitat de persoane și în condiții de păstrare a distanței minime între ele.

Din fericire procurorii din Iaşi au clasat dosarul penal deschis cu privire la slujba religioasă: „A fost întocmită ordonanţa de clasare, în cauza penală având ca obiect comiterea infracţiunii constând în aceea că la data de 21 martie, cu ocazia sărbătoririi Sâmbetei pomenirii morţilor, la o biserică din municipiul Iaşi, a avut loc o slujbă cu caracter religios în spaţiu deschis, la care a participat un număr mare de persoane, existând suspiciunea de încălcare a măsurilor de prevedere instituite de Ordonanţa militară nr. 1 din 2020.

Urmare a cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că fapta nu are caracter penal” este comunicatul publicat ieri și semnat de prim procurorul Parchetului Monica Palaghia.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii