Sari la conținut
Prima pagină » Principiul de bază în educație: Nimic fără Dumnezeu!

Principiul de bază în educație: Nimic fără Dumnezeu!

Nu poți să te așezi în fidelitatea iubirii față de cea sau de cel căruia îi vei dedica viața și inima dacă nu lucrezi această fidelitate încă înainte de căsătorie. Sexualitatea este componentă a iubirii și se dezvăluie de la sine, cu atât mai delicat și mai profund cu cât cei doi nu sunt afectați de un imaginal străin iubirii.

Antropologia creștină spune că omul nu este doar un creier supus instinctelor ci este o minte care poate să lucrează pentru curăția inimii și „înrădăcinarea” iubirii, cu ajutorul lui Dumnezeu.

În perspectiva antropologiei creștine educația sexuală se face prin paza gândurilor și a inimii, cu Hristos. Dacă vorbim despre școală, ar fi binevenit aici un manual despre iubire, despre familie, despre maternitate. Sau manuale, acesta ar fi chiar un rol minunat al școlii. Dar nu un manual școlăresc despre „mecanica fluidelor” care să niveleze ingenuitatea copiilor.

Ce aș spune unui tânăr : vrei să construiești solid, astfel încât valurile vieții să nu surpe casa iar copiii să se bucure de căminul familiei până la maturitate? Lucrează cu mintea și cu inima ta la fel cum lucrezi cu trupul la sală sau pe terenul de sport! Nu vei regreta, Dumnezeu nu rămâne niciodată dator, de bincuvântarea Sa și atitudinea ta se vor bucura cel mai mult pruncii tăi.

În principiu nu poți opri un vânt, dar poți învăța să ridici adăposturi împotriva lui. Iar creștinismul are o experiență vastă, creștinii au experimentat timp de 2.000 de ani construcția unor fundații temeinice, întemeietoare de familii.

Un părinte sau un duhovnic va găsi metoda și cuvintele să își pregătească copiii pentru viață și pentru familie. Iar ca părinte pot să certific acest lucru, fiecare copil are o sensibilitate aparte și pentru fiecare trebuie un altfel de discurs, mai ales în contextul imaginalului amestecat de astăzi.

Nimic fără Dumnezeu! Acesta ar trebui să fie răspunsul nostru pentru orice fel de educație.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *