„Preotul este chirurg, că taie păcatele de pe suflet și coase rănile de lup drăcesc”

„Preotul este chirurg, că taie păcatele de pe suflet și coase rănile de lup drăcesc”

|
17/11/2020
|
0 comentarii
|

Preotul îi și chirurg, că taie păcatele de pe suflete și coase rănile de lup drăcesc. Este și oftalmolog, că deschide ochii inimii spre Lumina Hristos.

Este și dermatolog, că spală și curăță tegumentele pline de râia patimilor. E și cardiolog, că reglează bătăile inimii omului după inima lui Dumnezeu. Este și pediatru, că are grijă de bebelușii plângăcioși ai Celui preaînalt.

E și legist, că analizează și certifică moartea sufletului în răutate. Este și farmacist, că prepară cu pâine și cu lacrimi Leacul cel dumnezeiesc al Euharistiei. E și orelist, că deschide simțurile sufletești spre simțirea harului.

Este și nutriționist, că ne învață să ne hrănim cu Mâncarea veșniciei, Trupul lui Hristos. E și ortoped, că ne îndreaptă oasele frânte și zdrobite de bătăile celui viclean. E și obstetrician, că ne moșește și ne naște în cristelnița iubirii lui Dumnezeu prin Botez.

Și câte mai e. Doar să-l iubim și să-l căutăm.

Un text de pr Ioan Istrati

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: