Sari la conținut
Prima pagină » Preotul de astăzi

Preotul de astăzi

Hulit de unii, ironizat și batjocorit, uneori criticat pentru uscăturile reale, neînțeles de alții, iubit și respectat de cei cu drag de Dumnezeu, clerul (episcopi, preoți și diaconi), alături de maicile și călugării din mănăstiri, asigură zilele acestea o altfel de permanență.

Nu lasă să înghețe rugăciunea în gerul fricii, nici să se stingă candela în noaptea panicii, nici să amuțească cântul în plin vacarm al informațiilor pesimiste.

La o parohie, de pildă, comunică aproape non-stop, mângâie și încurajează, fac curat, întrețin ordinea, își fac canonul de rugăciune, intră în transmisie duhovnicească prin catismele Psaltirii, își fac planuri și nădăjduiesc.

În același timp, oameni fiind, aceiași slujitori pot avea momente de temere, de singurătate, plâng făcându-și o supă. Și nu de la ceapă…

Doamne, ajută-ne!

Text scris de Radu Preda

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Preotul de astăzi”

  1. mihaidamia@gmail.com

    Se vorbeste mult despre preoti in ultima vreme ,si bune si rele..Adevarul nu prea il cunoaste nimeni ,sau sunt frinturi de adevar atunci cind se afirma pareri pro si contra despre preoti.Iata si parerea mea ! Nu sunt unul dintre cei care arunca piatra , nu am sa acuz.Repet ,doar am sa=mi spun propria mea parere ,propria mea perceptiei.In tineretile mele admiram preotia si pe preoti . Am dorit sa ma fac preot .Dupa ce am aruncat adinc sonda in interioarele mele am constatat ca nu eram bun ,ca nu aveam chemarea necesara.Imi placeau femeile , fumam si la petreceri beam. Pe scurt l-as fi tradat pe bunul Dumnezeu daca as fi incercat sa imbrac straiele preotesti.De asta in intreaga mea viata , si s-au scurs destui ani din ea, nu cred sa fi intrat mai mult de doua ori intr-un altar. Am considerat ca as pingari zona sfinta a bisericii.(intreaga biserica este sfinta ).Asadar,crucea preotiei nu este pentru oricine .Ea este doar pentru cei cu chemare si sete nestinsa pentru Dumnezeu.Acestia sunt preotii adevarati ,sfintii in carne si oase ai zilelor noastre. Sunt multi, sunt putini, Dumnezeu stie .Cred ca multi dintre cei care au imbracat haina sunt popi. Asa ii numesc eu pe cei lipsiti de har.Am judecat? Poate! Pacatul imi apartine .

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii