Preotul de astăzi

Preotul de astăzi

|
27/03/2020
|
0 comentarii
|

Hulit de unii, ironizat și batjocorit, uneori criticat pentru uscăturile reale, neînțeles de alții, iubit și respectat de cei cu drag de Dumnezeu, clerul (episcopi, preoți și diaconi), alături de maicile și călugării din mănăstiri, asigură zilele acestea o altfel de permanență.

Nu lasă să înghețe rugăciunea în gerul fricii, nici să se stingă candela în noaptea panicii, nici să amuțească cântul în plin vacarm al informațiilor pesimiste.

La o parohie, de pildă, comunică aproape non-stop, mângâie și încurajează, fac curat, întrețin ordinea, își fac canonul de rugăciune, intră în transmisie duhovnicească prin catismele Psaltirii, își fac planuri și nădăjduiesc.

În același timp, oameni fiind, aceiași slujitori pot avea momente de temere, de singurătate, plâng făcându-și o supă. Și nu de la ceapă…

Doamne, ajută-ne!

Text scris de Radu Preda

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: