Sari la conținut
Prima pagină » Pr Rafail: „Sfânta Liturghie este hrana cea mai de preț pentru sufletul nostru! Nu stați flămânzi, poftiți la biserică!”

Pr Rafail: „Sfânta Liturghie este hrana cea mai de preț pentru sufletul nostru! Nu stați flămânzi, poftiți la biserică!”

Pentru că am văzut că unii creștini se cramponează de lipsa banilor și invocă această problemă ca justificare a lipsei lor din biserică, mă văd nevoit să fac aceste precizări: La biserică nimeni nu cere bani pentru prezență. Nu stă nimeni la ușă cu carnețelul și taie bilet, ca la teatru, meci, sau orice alt spectacol.

La biserică se vine pentru suflet. Iar sufletului nu-i sunt necesari banii. Nu contabilizează nimeni dacă X sau Y a dat prescură, pomelnic, sau a aprins două lumânări, zece, ori niciuna. Toate aceste lucruri sunt doar în mintea noastră. Diavolul va face tot ce poate pentru a ne amăgi să găsim „N” pretexte să lipsim de la Sfânta Liturghie.

Nu vă lăsați amăgiți! Sfânta Liturghie este hrana cea mai de preț pentru sufletul nostru! Așa că nu mai stați flămânzi, poftiți la biserică!

Cu toții ne urăm unii altora un post binecuvântat, plin de folos duhovnicesc. Dar adevărata grijă pe care trebuie să o avem este ca într-adevăr să avem un post mare, în adevăratul sens al cuvântului. Adică un post al sufletului, al interiorului nostru și al conștiinței.

Postul Paștelui trebuie să fie un post al pocăinței, al plângerii păcatelor și al noilor începuturi. Începem să lepădăm omul vechi și facem cunoștință cu cel nou, în noaptea Învierii. Pentru că orice alt post am practica, nu ne va fi de folos.

Să postim prin a uita să bârfim, să postim prin a uita să jignim, să postim prin a uita să urâm, să postim prin a uita să judecăm, să postim prin a uita să ne mâncăm unii pe alții. Să postim prin iubire, prin dragoste, prin înțelegere și prin pace! Altfel, Postul Mare va fi unul mic, mic de tot…

Un text de părintele Rafail din Iași

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii