Pr Radu Preda: „Pentru unii ÎPS Pimen este vinovat că supraviețuiește!”

Pr Radu Preda: „Pentru unii ÎPS Pimen este vinovat că supraviețuiește!”

|
07/05/2020
|
0 comentarii
|

Părintele Radu Preda comentează pe pagina sa modul în care a fost tratat de o parte din massmedia cazul IPS Pimen. Concluzia sa este că deși comunismul a trecut există o ură la „cote patologice” față de biserica ortodoxă. Transferul bătrânului părinte arhiepiscop de la Suceava la București, deși făcut la ordinul medicului militar, a scos la iveală „rezervoarele de nebănuit ale disprețului, cinismului și inumanității”, spune părintele Radu Preda.

„Trebuie să recunosc: la peste trei decenii de la căderea simbolică a comunismului în România, ura antibisericească a atins cote patologice, dar și penale (instigarea este infracțiune). Situația medicală a IPS Pimen, transferat la București la recomandarea/ordinul medicului militar care coordona carantinarea Sucevei, scoate la iveală rezervoarele de nebănuit ale disprețului, cinismului și inumanității. Omul nostru are vina, în fapt, că nu a murit, că supraviețuiește. Da, este o vină, pentru că în locul lui ar fi trebuit să trăiască altul. Nu contează cine. El fură acest drept anonimului în numele (sic!) căruia îl înjură unii… Așadar, să nu o mai lungim: cu cât trăiește mai mult de acum înainte, cu atât este mai vinovat.” spune părintele Radu Preda criticând reacția dezumanizată a unor voci din presă și social-media.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost transferat cu elicopterul la Spitalul Matei Balș din Capitală unde este acum la terapie intensivă. Având în vedere vârsta de peste 90 de ani situația este deosebit de gravă.

Mai multe voci au criticat faptul că ÎPS Pimen a fost ales pentru a fi transferat la „Matei Balș” iar campania din media a declanșat lipsite total de empatie.

Părintele Radu Preda încheie textul său cu o urare de sănătate pentru bătrânul arhiepiscop, chiar dacă pentru unii „aceasta s-ar putea să fie enervantă”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: