Sari la conținut
Prima pagină » Pr Nicolae Dima: „Văd cum sub ochii noștri lucrarea lui Dumnezeu este, este covârșitoare!”

Pr Nicolae Dima: „Văd cum sub ochii noștri lucrarea lui Dumnezeu este, este covârșitoare!”

Părintele Nicolae Dima a vorbit în direct la știrile Trinitas despre starea Ecaterinei, fetița sa, despre cum se recuperează, iar știrile sunt din fericire bune: „La Dresda ninge un pic și am speranța ca Ecaterina să se miște suficient de bine pentru a prinde și ea această zăpadă. Ecaterina este bine și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta! Nu știu cum să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru miracolul pe care văd că îl face!

De vreo săptămână încoace avem o vorbă cu Ecaterina, care este bineînțeles un pic neliniștită cu privire la starea ei. Nu înțelege foarte bine ce se întâmplă cu ea. Și îi spunem așa: „Uite Ecaterina, poate nu înțelegi mare lucru dar mâine va fi MAI BINE!”… Și atunci când văd că „mârâie” un pic și îi vine să plângă îi spun așa: „Ecaterina, nu uita, mâine va fi…” Și ea zice: MAI BINE!

Și așa este Ecaterina: din zi în zi „mai bine”. Anume cum mai bine. Ecaterina a ieșit din comă acum vreo două săptămâni, treptat. Din păcate mulți pacienți rămân blocați într-o stare intermediară, între comă profundă și stare de trezie. Și asta este o stare de minimă conștiență, o stare vegetativă, un stadiu extrem de trist.

Dar am depășit faza respectivă și pas cu pas, de la MAMA și MIAU, primle două cuvinte pe care Ecaterina le-a rostit, am ajuns astăzi să avem conversații întregi. Din fericire Ecaterina știe bine engleză și terapiile se fac în limba engleză și ne descurcăm foarte bine cu asta. Nu se mișcă suficient de bine, adică nu își poate coordona mișcările decât la mâna stângă dar, Slavă Domnului, mișcările se potr recupera. Starea neurologică a fost cea care ne-a îngrijortat și îi mulțimim lui Dumnezeu că Ecaterina este bine, memoria este bună, își aduce aminte tot felul de versuri de la melodii pe care noi nici măcare nu le știam, spunem împreună rugăciuni…

Medicii și terapeuții pleacă din rezerva noastră zâmbind, ne dau încurajări și ne spun că evoluția Ecaterinei este mai bună decât se așteptau. Dumnezeu lucrează în sensul în care, așa cum vedem noi și cum credem că va fi în continuare , Ecaterina are cel mai bun traseu care se poate întâmpla. Nu știu cum să mulțumesc pentru asta!

Când organismul nu se mișcă aproape de trei luni, se petrec tot felul de lucruri și, de aceea, Ecaterina are niște proteze prin care poate să își întindă articulațiile. Șeful clinicii de aici ne-a spus: „Creierul este un miracol și se vindecă singur!” Atunci am zâmbit neîncrezător și l-am întrebat: „De ce am mai venit până aici”. Mi-a zis că se vindecă singur dar în anumite condiții, în condițiile în care primește „alimentație”, la timp și corectă… Totul se face sistematic, la timp, se încearcă reducerea medicației, mai ales a sedativelor. Ni s-a spus că este un proces de luni de zile, de o cursă de lungă durată, o cursă maraton, nu sprint…

„În situația Ecaterinei s-au întâmplat trei lucruri masive, incredibile”

Se văd rezultatele dar nu este numai lucrarea doctorilor și terapeuților, este ceva care ne depășește cu mult! Am numărat miracolele, este înțelept să te gândești din când în când ce este miraculos și ce este natural în viața ta. Mai ales în situația Ecaterinei s-au întâmplat trei lucruri masive, incredibile.

Primul lucru care s-a întâmplat a fost că a supraviețuit primelor două zile care au fost critice și medicii ne-au spus că nu sunt șanse de supraviețuire. Ecaterina a trecut peste cel 48 de ore critice…

Al doilea miracol a fost atunci când medicul chirurg care a operat-o la București se aștepta să fie o tumoră și operația să dureze mult și operația a durat incredibil de puțin, jumătate din timp, iar tumora a fost doar un chist care s-a putut scoate integral și a fost foarte bine din acest punct de vedere neurochirurgical.

Al treilea miracol se întâmplă aici, sub ochii noștri . Când am ajuns Ecateriuna nu făcea nimic și acum conversează cu noi, este din ce în ce mai conștientă de starea ei, se mișcă din ce în ce mai coordonat. Păi lucrul ăsta este incredibil! Este al treilea miracol ce se întâmplă sub ochii noștri.

Cu conștiința mea de creștin și de preot, care se roagă și el așa cum poate, văd cum sub ochii noștri lucrarea lui Dumnezeu este, este covârșitoare!

În afară de tot ce v-am povestit până acum, au venit către mine și Cătălina , soția mea, o mulțime de oameni în situații triste, alteori dramatice. Să nu credeți că sunt oameni care se plâng, ne-au scris: Știm prin ce treceți, țineți-vă tare, Dumnezeu este puternic, o să primiți putere mai mult decât credeți!

M-a sunat un tânăr care are copilul, Efrem se numește, internat lângă Munchen. Copilul s-a născut fără esofag. Acum două zile era în unsprezecea operație, vă dați seama ce este în sufletul acetor părinți!… Și Ana Maria, la 11 ani, apropiată de vârstă de Ecaterina, este în stare vegetativă de aproape un an… A fost operată și tratată pentr o tumoră cerebrală, părinții nu pot să comunice cu ea. Este atâta suferință în jurul nostru! Și nu șiu, cred că ar trebui să ne rugăm cu mai multă seriozitate ca Dumnezeu să îi ocrotească pe copiii bolnavi și pe părinții lor… Și pe părinții lor, atenție și la părinți, că noi știm prin ce am trecut și prin ce trecem în continuare.. Să aibă Dumnezeu milă de copiii care suferă și de părinții lor!

Sunt extraordinar de recunoscător, în primul rând lui Dumnezeu! Toată viața ar trebui să îi fim recuoscători lui Dumnezeu pentru cele pe care le știm și pentru cele pe care nu le știm… Mulțumim celor care ne-au susținut cu rugăciunea, sunt o mulțime de oameni care s-au rugat pentru Ecaterina fără să o cunoască, mulțumesc fraților, celor care ați ridicat un gând către DUmnezeu!

Vă mulțumesc din inimă!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

9 comentarii la „Pr Nicolae Dima: „Văd cum sub ochii noștri lucrarea lui Dumnezeu este, este covârșitoare!””

 1. Sărut mâna Parinte !
  Iertați, va rog că va deranjez !
  Sunt din Iași și va spun că minunile sunt pentru cei care cheamă numele Bunului Dumnezeu și a Maicii Domnului în ajutor și crede cu tărie că se va vindeca de orice boala ar avea.
  Să va bucure Bunul Dumnezeu și Maica Domnului cu bucurie sfântă !
  Sărut dreapta, iertați și binecuvântați,
  Georgeta Herescu, Iasi

  1. Si eu am trecut printr o mare cumpănă în 2022, multe persoane s au rugat ptr mine , le am mulțumit în felul meu , stiu ca am multe pacate , ma rog în felul meu , cum stiu si cum pot ptr toti copiii bolnavi si ptr părinții lor : Ana Maria, Ecaterina , mare este Dumnezeu si Maica Domnului

 2. Părinte, bunul Dumnezeu și Maica Domnului să vă ajute, să vă de-a putere, să vă întărească, Ecaterina se va face bine , rugăciunile tuturor să vă ajute. Doamne ajută!🙏🙏🙏

 3. Citesc din prima zi cand a aparut știrea despre Ecaterina.Sunt alături de ea cu sufletul de mamă. Am trecut și eu printr un caz asemanator cu multi ani in urmă.
  Credeți mă dacă nu erau medicii de la Spitalul Fundeni să mi redea viața fiicei mele cu cunoștințele si dăruirea lor , puteam face orice altceva .Azi vorbeam la trecut despre fiica mea.
  Numai vești bune astept despre Ecaterina.🍀 Cu drag de la o mamă!

 4. Sărut mâna părinte, ma rog la Bunul Dumnezeu sa treceți cu bine peste aceasta mare încercare și sa reușiți!
  Sa veniți acasă și cu bucurie sa I multumiti Domnului și Maicuței Sale!
  Eu sunt o mamă care am pierdut fiul și ma rog pentru ca toți copiii sa fie sănătoși!Va aștept cu vesti bune!

 5. Doamne ajuta tuturor copiilor aflați în suferință și părinților dă-le Doamne putere !🙏🙏🙏🙏Aștept vești bune despre Ecaterina!🙏🙏🙏🙏🙏🙏

 6. Toate necazuri care se sfârșesc cu bine sunt ca o bulă de oxigen în lumea asta crudă. Mă bucur că sunteți bine! Miracolul dumneavoastră este și miracolul nostru, al celor care poate credem mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii