Sari la conținut
Prima pagină » Pr Ioan Danci: „Nu trebuie să-ți fie frică de Dumnezeu că te pedepsește. Trebuie să ne fie frică să nu trăim în păcatul indiferenței.”

Pr Ioan Danci: „Nu trebuie să-ți fie frică de Dumnezeu că te pedepsește. Trebuie să ne fie frică să nu trăim în păcatul indiferenței.”

Iubirea să nu-ți fie din interes sau că așa trebuie și că așa e bine; iubirea trebuie să-ți fie trăire și fericire, simțire și bucurie. Iubește din inimă și fără interes, iubește în taină, dar cel mai mult Iubirea să treacă prin fața Lui Hristos.

Dacă astăzi nu ai spus cuiva din suflet „Te iubesc!”, înseamnă că ziua ta a trecut fără folos sufletesc. Să țineți minte un lucru: iubirea este cel mai frumos lucru pe care îl poate dobândi un om, Iar dacă vrei să știți care este cea mai mare răzbunare, o să vă spun: cea mai mare răzbunare este iertarea! Vrei să te răzbuni pe cineva, atunci iartă-l și vei câștiga două lumi: aceasta și cealaltă!  

Omului îi este frică de război, de boală, de foamete, de alți oameni, îi este frică că își pierde averea, copiii, mama, tata, bunicii și pe cei dragi, îi este frică că pierde iubiri și prietenii, dar nu îi este frică că Îl pierde pe Dumnezeu, că pierde Raiul, că pierde fericirea veșnică. Dureros este că mulți nici nu mai cred în acestea, chiar dacă Dumnezeu le arată contrariul, unii oameni nu cred și merg mai departe în frica lor deșartă și fără rezolvare.

Nu trebuie să-ți fie frică de Dumnezeu că te pedepsește, Dumnezeu nu este călăul nimănui, Dumnezeu este dragoste și iubire, credință și nădejde, iertare și dezlegare. Trebuie să ne fie frică să nu-L supărăm pe Dumnezeu, trebuie să ne fie frică să nu trăim în păcatul indiferenței, fără îndreptare și total în nepăsare, pentru că atunci toate acestea aduc asupra noastră greutăți, lipsuri și greutăți nenumărate. Fă un pas spre Dumnezeu, iar El va face cei 99 de pași spre tine.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii