Sari la conținut
Prima pagină » Pr Dorian Oprișor: „Gestul pr Calistrat nu este de lăudat, dar nici de blamat”

Pr Dorian Oprișor: „Gestul pr Calistrat nu este de lăudat, dar nici de blamat”

„Gestul Părintelui Calistrat nu este de lăudat dar nici de blamat, luând în calcul circumstanțele și ce reprezintă Părintele pentru ortodoxia românească.

De-a lungul istoriei au existat numeroși sfinți care au pălmuit alți oameni când venea vorba despre apărarea dogmelor și rânduielilor bisericii. Cel mai faimos în acest sens este Sfântul Nicolae, care la primul sinod ecumenic l-a pălmuit pe Arie care denigra învățătura creștinească și pângărea pe Fiului lui Dumnezeu prin învățături greșite.” a scris părintele Dorian Oprișor.

„Părintele Calistrat a pălmuit o femeie care de mai bine de un an încearcă să strice rânduiala bisericii si a mănăstirii, să scoată călugării tineri la „prăjituri” ca să îi întrebe de ce s-au călugărit și care agresează credincioșii.

Și Hristos fiind mânat de râvnă casei Tatălui Său, a răsturnat mesele negustorilor din templu, i-a agresat verbal (ca să folosim termeni moderni și legislativi) și i-a dat afara din templu. Și să nu credeți ca au plecat ei de buna voie, ci au fost dați afară cu forța de către Hristos. Doar ca Sfinții Evangheliști si Scriptura nu au avut timp și loc să se ocupe de detaliile acestea mici și neimportante, ci de mesajul lui Hristos. Lucru perfect normal și logic.

Gândindu-ne la inevitabil, adică la faptul ca toți vom trece la cele veșnice și făcând un test de imaginație, vă asigur ca după trecerea la cele veșnice a Părintelui Calistrat, dânsul va fi cinstit de către creștinii acestei țări ca unul din marii duhovnici ai Moldovei, alături de Părintele Cleopa Ilie, Iustin Părvu, Paisie Olaru și alții… Hristos în mijlocul nostru!” a încheiat părintele. Dorian Oprișor.

În pandemie părintele Calistrat a criticat închiderea bisericilor de către autorități

Părintele Calistrat Chifan s-a născut la data de 3 decembrie 1965, în județul Suceava și a intrat în monahism după vârsta de 20 de ani. A trăit o perioadă și la Schitul Prodromu din Muntele Athos după care a reorganizat mănăstirea Bârnova. În prezent era duhovnic la Mănăstirea Vlădiceni din Iași.

În pandemie părintele Calistrat a fost una dintre vocile care au criticat închiderea bisericilor de către autorități: „Să nu lăsăm batjocorită credința ortodoxă, de puternicii trecători ai zilei! Să nu uităm că primul Doctor, de unde vine toată vindecarea în medicina de astăzi, nu este nimeni altul, decât DUMNEZEU!” a spus părintele atunci

„Iată că din prea plinul democrației și libertăților garantate despre credință, prin Constituția României, astăzi ne trezim în afara legii, dacă suntem credincioși și iubitori de Dumnezeu. Iată că ceea ce nu au reușit să facă comuniștii în 50 de ani de ideologie atee hedonistă, au început să facă democraticii noștri europeni, depășind etica democrației și a restricțiilor până la abuz și forță.”

În prezent părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujire până la finalizarea anchetei legate de conflictul de săptămâna trecută în care părintele a dat o palmă unei persoane. Între timp a apărut o filmare în care una dintre persoane filmează insistent locul unde se spovedesc pelerinii.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Etichete:

Un comentariu la „Pr Dorian Oprișor: „Gestul pr Calistrat nu este de lăudat, dar nici de blamat””

  1. Atunci când ești provocat insistent, om fiind, ajungi să reacționezi.
    Părintele Calistrat a fost agresat in timp ce săvârșea Sfinte Taine ale Bisericii, in biserica unde slujește. Să nu mai spovedească din pricina unei persoane ce la hărțuit?

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii