Patriarhul Georgiei a botezat 39.000 de copii pentru a susține demografia

Patriarhul Georgiei a botezat 39.000 de copii pentru a susține demografia

|
18/05/2019
|
0 comentarii
|

În urmă cu unsprezece ani Preafericitul Părinte Ilia și-a propus să încurajeze și susțină demografia în Georgia participând personal la botezul fiecărui copil născut după primii doi din familiile gruzine. Astfel pe data de 6 mai Patriarhul Ilia a participat la o adevărată sărbătoare națională: Sfânta Taină a Botezului pentru 777 de copii. În acest fel numărul de bebelușilor botezați de Patriarhul Ilia al Georgiei a ajuns la 39.000.

Această practică a debutat în ianuarie 2008 și se repetă de patru ori pe ani, cu ocazia unor sărbători ortodoxe mari. Georgia a fost afectată, la fel ca și România, de o gravă criză demografică iar în acest moment populația a ajuns la 3,7 milioane de locuitori, estimarea fiind de 2.9 milioane în 2050.

Conform tradiției, Georgia a fost creștinată de Apostolul Andrei, dar și de apostolii Toma, Matei, Simon Canaaneul și Tadeu care au venit în aceste ținuturi. Este prima țară care a adoptat creștinismul ca religie de stat în anul 317, prin Regele Miriam II al Iviriei și Regina Nana a Georgiei de Apus.  Astăzi 88% din populația Georgie este creștină, 80% declarându-se în 2010 creștin ortodoxă.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: