Sari la conținut
Prima pagină » Parohul și paisprezece creștini și-au pierdut viața duminică într-un atac din Burkina Faso

Parohul și paisprezece creștini și-au pierdut viața duminică într-un atac din Burkina Faso

Duminică, spre finalul slujbei religioase, un grup de zece teroriști au intrat în biserica din satul Hantoukoura, Burkina Faso, și au deschis focul asupra comunității, conform AFP.

În atac și-au pierdut viața 14 persoane, inclusiv mai mulți copii. Parohul comunității a fost printre primii uciși.

Satul Hantoukoura se află în apropierea frontierei cu Nigerul, în provincia Komondjarie. Conform guvernatorului regiunii Fada N’Gourma, atacul a fost atribuit unor grupări jihadiste, aceste atacuri înmulțindu-se în ultimul an.

În comunicat, guvernatorul a precizat că forțele de apărare și de securitate au fost desfășurate pentru protecție și ajutorul persoanelor rănite.

Deși violența s-a răspândit în întreaga țară, „epicentrul” violenței se află în nordul Sahelului, o regiune care mărginește statele Mali și Nigeria. Burkina Faso sau Burkina, este o țară localizată în Africa de Vest, vecină cu Mali la nord, Niger la est, Benin la sud-est, Togo și Ghana la sud și Coasta de Fildeș la sud-vest. Populația Burkinei este de 14 milioane de oameni, dintre aceștia 50% sunt musulmani, 40% urmând credințe locale și 10% creştini.

Organizația Open Doors U.K. a raportat că peste 200 de biserici s-au închis în nordul Burkinei Faso pentru a evita atacurile.

Daniel Sawadogoparoh într-unul dintre locașurile închise, a declarat pentru pentru Open Doors: „Am lăsat tot ceea ce am lucrat. Copiii noștri au fost scoși din școală. Unii dintre oamenii noștri au fost uciși fără provocare”.

Potrivit Human Rights Watch, grupările islamiste armate au legătură cu Al-Qaida, Maghrebul islamic și statul islamic din Sahara Mare. Acțiunile acestora s-au intensificat începând cu 2016.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii