Sari la conținut
Prima pagină » Ortodoxia în Japonia

Ortodoxia în Japonia

În Japonia majoritatea populației practică o credință care amestecă elemente din cele două religii mari ale Japoniei, budismul și șintoismul. Practic fiind vorba despre religii în care ritualul este principal, mulți japonezi pot fi văzuți simultan atât la templele șintoiste, dar și la cele budiste.

Prin Sfântul Nicoale al Japoniei aici a luat ființă în secolul XX și o biserică ortodoxă japoneză, care numără astăzi peste patruzeci de parohii, unde participă duminică de duminică la Sfânta Liturghie zeci de mii de preoți și enoriași, în marea lor majoritate japonezi. Un amănunt frumos pentru români este faptul că printre ucenicii care l-au ajutat pe Sfântul Nicolae în lucrarea sa misionară au fost și călugări români din Basarabia.

Sfântul Nicolae, dar și ceilalți apostoli ai ortodoxiei veniți aici, au învățat japoneza și au predicat cuvântul Evangheliei în limba localnicilor. Astfel astăzi limba de cult este japoneza. Dar există și biserici unde se slujește în slavonă, cum este biserica Sfântul Alexandru Nevski, sau în limba română, cum este parohia ortodoxă Sfântul Gheorghe unde slujește părintele Daniel Coriu (biserica este la adresa 2-37-13, Fujimidai, Kunitachi-shi).

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Japoneze este ÎPS Daniel (Nusiro Ikuo) și poate fi văzut în foarte multe duminici slujind la catedrala din Tokyo, cu cei patru preoți japonezi care îl ajută.

Catedrala ortodoxă din Tokyo

Printre românii ce au contribuit la nașterea ortodoxiei în Japonia a fost și părintele Anatolie Tihai. Ajuns în Japonia în decembrie 1871, când Sfântul Nicolae era în insula Hokkaidō, părintele Anatolie s-a alăturat misiunii ortodoxe care atunci număra 50 de creștini ortodocși. A fost profesor al Seminarului Teologic Ortodox din Japonia, care nu s-a închis niciodată până astăzi (Surugadai Kanda, Tokio), pregătind preoții de aici. Este considerat fondatorul bisericii din Osaka și tot aici a format în cadrul școlii de catiheţi mii de japonezi. La trecerea sa la Domnul, în anul 1893, în Japonia biserica ortodoxă avea 20.000 de credincioși.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii