Sari la conținut
Prima pagină » Novak Djokovic – un model de sportiv creștin

Novak Djokovic – un model de sportiv creștin

Novak Djokovic a câștigat finala de la Australia 2023 și este în acest moment cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile. Pe primul loc în clasamentul ATP pentru a 374-a săptămână, la depășit pe elveţianul Roger Federer.

Fiecare meci înseamnă însă pentru Novak Djokovic și o mărturisire de credință. Djokovic nu se sfiește să se roage în timpul unei întâlniri, să își sărute cruciulița de la gât sau să mulțumească pentru victoriile sale.

Într-un interviu, Novak spunea că „Înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”. De altfel sportivul sârb a primit Ordinul Sfântul Sava din mâinile Patriarhului Irineu la Belgrad. Distincția acordată de Biserica Ortodoxă a Serbiei a fost motivată și de implicarea sa în renovarea bisericilor și mănăstirilor afectate de război în Serbia, țara sa natală.

Djokovic îi sprijină de asemenea pe cei defavorizaţi dar a contribuit și la renovarea școlilor. O cantină fondată de Djokovich oferă hrană gratuită celor fără adăpost și celor săraci. În pandemie a ajutat la dotarea spitalelor cu cele necesare tratării în condiții mai bune a celor infectați.

Credința sportivului Novak Djokovic și generozitatea sa împodobesc în chip frumos succesul lui. Ca și Simona Halep, mulțumește lui Dumnezeu pentru fiecare victorie.

Un neașteptat mărturisitor în lumea în care contractele de imagine par să facă legea comportamentului sportivilor. Dar iată că nu întotdeauna. Și să nu uităm cuvântul evanghelic: „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Matei 10, 32).

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Novak Djokovic – un model de sportiv creștin”

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii