Muntele Athos primește pelerini de la 1 iunie

Muntele Athos primește pelerini de la 1 iunie

|
30/05/2020
|
2 comentarii
|

Începând cu data de luni, 1 iunie 2020, se poate din nou merge în pelerinaj în Sfântul Munte Athos.

Accesul se face, ca și înainte de epidemie, pe baza unui invitații din partea mănăstirilor sau schiturilor. Oficiul de vize al Sfântului Munte acordă în urma acestei invitații un Diamonitirion cu ajutorul căruia pelerinii se pot îmbarca pe vasele ce pleacă zilnic din Uranopolis și Ierisos.

Pentru început regimul de călătorie este special, fiecare mănăstire având dreptul de a primi 15 pelerini în același timp. Schiturile pot primi la rândul lor 5 pelerini simultan.

Deplasările între mănăstiri în scopul șederii sunt interzise. Sunt permise însă vizitele de închinare de la o mănăstire la alta, în condiții de distanțare socială.

Pelerinii vor putea petrece noaptea doar în mănăstirea care le-a eliberat viza de întrare în Sfântul Munte.

Muntele Athos este un stat monastic în peninsula Halkidiki din Grecia, cu capitala la Kareia, în greacă Καρυές. Peninsula adăpostește 20 de mănăstiri, 12 schituri și mai multe chilii călugărești ortodoxe.

După un calcul scurt, numărul maxim de pelerini va fi de 360 de persoane.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

2 comentarii la “Muntele Athos primește pelerini de la 1 iunie

  1. Creteanu says:

    Vreau și eu o invitație…

Leave a Reply

%d bloggers like this: