Muntele Athos este închis pentru pelerini, dar în rugăciune pentru lume.

Muntele Athos este închis pentru pelerini, dar în rugăciune pentru lume.

|
20/03/2020
|
0 comentarii
|

Astăzi, 19 martie, Sfânta Chinotită a Sfântul Munte Athos, a luat decizia de a interzice intrarea pelerinilor în Sfântul Munte în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea nu sunt permise nici călătoriile monahilor athoniți de la o mănăstire la alta.

Athonul este practic închis dar în rugăciune pentru lume, slujbele religioase continând să se țină după programul fiecărei mănăstiri.

Toți pelerinii care se află în acest moment în Muntelui Athos vor pleca în cursul zilei de astăzi, conform deciziei publicate de siteul romfea.gr.

În Muntele Athos vor intra, în urma unei solicitări speciale motivate, doar muncitorii sau alte persoane cu scop specific.

Sfânta Chinotită este organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos. Asemenea parlamentului sau senatului, chinotita este alcătuită din 20 de delegaţi ai celor 20 de mănăstiri athonite. Organul executiv este format din patru membri ai Sfintei Chinotite.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: