În toate bisericile din Grecia s-a auzit noaptea trecută „Hristos a înviat!”

În toate bisericile din Grecia s-a auzit noaptea trecută „Hristos a înviat!”

|
27/05/2020
|
0 comentarii
|

În toate bisericile ortodoxe din Greacia s-a slujit în seara de 26 mai Slujba Învierii, dăruind bucuria Învierii lui Hristos milioanelor de creștini ortodocși greci care, din cauza pandemiei de gripă, nu au putut participa în urmă cu 40 de zile.

Potrivit unei circulare emise de Biserica Greciei, Arhiepiscopia a îndeamnat toate bisericile și mănăstirile să țină Sfânta Liturghie a Învierii „pentru a le oferi credincioșilor posibilitatea de a reînvia bucuria de Paște de care au fost privați din cauza coronavirusului pandemic.”

La miezul nopții Arhiepiscopul Ieronymos al Atenei a ieșit în fața credincioșilor, la Catedrala Mitropolitană de pe Acropole, și a cântat împreună cu aceștia „Hristos a înviat!”.

Sfânta Lumină a fost trimisă către toate bisericile și mănăstirile, iar credincioșii au putut să meargă la biserică și să o ia de la preoți. Mulți au primit Sfânta Împărtășanie.

Creștinii din parohii au stat în interiorul bisericilor în număr limitat, dar mulți au participat la slujbă în curtea bisericii.

În noaptea de 26-27 mai, este ultima zi în care se cântă „Hristos a înviat”, înainte de Înălțarea Domnului Hristos. În acestă perioadă Hristos a rămas după învierea sa timp de 40 de zile cu apostolii, slujbele bisericii reflectând această perioadă pascală.

Ierarhii din Grecia au promis credincioșilor în timpul perioadei de izolare că, dacă se vor relaxa condițiile, la sfârșitul perioadei pascale va avea loc o slujbă festivă ce va recupera comuniunea din noaptea Învierii: „Slujba de Paște va fi cântată pe 26 mai, pentru a putea participa cu toții la slujbă”, a spus Sfântul Sinod al Greciei înainte de Săptămâna Mare.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: