Sari la conținut
Prima pagină » Icoana Sfântului Nicolae în care comuniștii au tras cu mitraliera

Icoana Sfântului Nicolae în care comuniștii au tras cu mitraliera

În perioada comunistă, în Uniunea Sovietică multe biserici ortodoxe au fost demolate sau transformate în depozite iar obiectele de cult profanate. Icoana Sfântului Nicolae din imagine era iubită și cinstită de o comunitate de creștini. Comuniștii au tras în icoană cu mitraliera, dar gloanțele ricoșau în mod inexplicabil, icoana fiind pictată pe lemn.

Icoana acum se află la mănăstirea Bănceni, în Bucovina de Nord, unde este stareț părintele Mihail Jar. Aici au găsit cămin 400 de copii orfani sau abandonați, o lucrare foarte frumoasă a bisericii.

Pentru a aduce icoana la mănăstire părintele stareț trebuia să ia o decizie, grea deoarece trebuia să plătească o sumă de bani, bani care îi drămuia oricum pentru cheltuielile lunare cu întreținerea copiilor. Dar pentru ceea ce reprezenta icoana, până la urmă s-a decis să încerce să o cumpere. Mai multe persoane auzind de dilema sa, l-au contactat și au donat mănăstirii sume de bani care l-au ajutat să susțină mai multe luni cheltuielile necesare. Părintele Mihail Jar a spus că acesta a fost darul Sfântului Nicolae, care nici astăzi nu obosește și vine neașteptat în ajutorul copiilor și creștinilor.

„Îndreptător credinței și chip blândeților, învățător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă-L pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Edi Dumitrache