Sari la conținut
Prima pagină » Daniel Buzdugan a propus ca slujbele să se țină în mall-uri, pentru liniștea unor politicieni

Daniel Buzdugan a propus ca slujbele să se țină în mall-uri, pentru liniștea unor politicieni

Daniel Buzdugan a comentat astăzi sugestiile unor jurnaliști și politicieni care spuneau că bisericile trebuie închise în perioada Paștilor, pentru a nu fi sursă de contaminare. El a spus că ar fi de acord cu această decizie dacă slujbele s-ar ține în mall-uri, de care nimeni nu se leagă, arătând astfel cum vocile acuzatoare au, de fapt, o atitudine tendențioasă.

„Mdaa, se vorbește despre închiderea bisericilor înainte de Paște, pentru că vine lume multă la biserică și e pericol de coronavirus…

Ca ortodox practicant sunt de acord cu închiderea bisericilor, dar propun ca slujbele să se țină în moluri că astea nu se închid. Să fie slujbă la H&M la Pull and Bear, la Bershka… că e spațiu mai mare, ai vedere și de pe etaje”, a postat Daniel Buzdugan pe contul lui de Facebook.

Traian Băsescu și Andrei Caramitru sunt cele mai sonore voci ce au cerut închiderea sau restricționarea slujbelor.

În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a spus că „este bine să ne îngrijoram în limitele rațiunii, e toxic să ne panicăm… Igiena de ordin spiritual ne protejează în asemenea cazuri cel puțin la fel de bine ca cea de ordin sanitar.

Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru ca ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii