Sari la conținut
Prima pagină » Bisericile s-au redeschis în Sri Lanka, după atacurile teroriste din perioada pascală

Bisericile s-au redeschis în Sri Lanka, după atacurile teroriste din perioada pascală

Slujbele au fost reluate în bisericile din Sri Lanka, după atentatele teroriste din 21 aprilie în care au murit 253 de persoane și peste 500 au fost rănite.

Poliția a sfătuit după atac bisericile din insula Sri Lanka să închidă temporar aceste clădiri până va putea asigura securitatea în fața amenințărilor statului islamic ISIS. Patrule de poliție au păzit bisericile ce au rămas deschise.

Autoritățile au sfătuit, de asemenea, cultele creștine să ofere o listă completă cu informații despre locurile unde au loc slujbe religioase pentru a le putea proteja. Aceasta este o problemă deoarece multe spații sunt închiriate iar comunitățile creștine au preferat adeseori anonimatul. Chiar dacă pe termen scurt înregistrarea adreselor locașurilor de rugăciune ar fi adus protecție din partea guvernului, pe termen lung înregistrarea a adus hărțuire și probleme.

Și școlile creștine s-au redeschis iar copiii au revenit la programul normal, pregătindu-se de închiderea anului școlar.

În parohia din Batticaloa unde au murit 29 de persoane, inclusiv 14 copii, slujbele au continuat într-o locație temporară din cauza distrugerilor mari ale edificiului. Parohul Thrukumaran, care și-a pierdut în explozie fiul de 12 ani, a spus: „Credincioșii sunt dornici să se roage împreună, nu există o scădere a prezenței comunității.”

La începutul lunii mai, în urma unor conflicte dintre budiști și musulmani, poliția a arestat 23 de persoane. Creștinii sunt îngrijorați că vor fi prinși în focul încrucișat al conflictului dintre budiștii din Sinhala și musulmani. În Sri Lanka locuiesc 21 milioane de persoane dintre care majoritatea de 70.2% este budistă, restul populației fiind 12.6% hinduiști, 9.7% musulmani și 7.4% creștini.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *