Bisericile s-au redeschis în Sri Lanka, după atacurile teroriste din perioada pascală

Bisericile s-au redeschis în Sri Lanka, după atacurile teroriste din perioada pascală

|
05/06/2019
|
0 comentarii
|

Slujbele au fost reluate în bisericile din Sri Lanka, după atentatele teroriste din 21 aprilie în care au murit 253 de persoane și peste 500 au fost rănite.

Poliția a sfătuit după atac bisericile din insula Sri Lanka să închidă temporar aceste clădiri până va putea asigura securitatea în fața amenințărilor statului islamic ISIS. Patrule de poliție au păzit bisericile ce au rămas deschise.

Autoritățile au sfătuit, de asemenea, cultele creștine să ofere o listă completă cu informații despre locurile unde au loc slujbe religioase pentru a le putea proteja. Aceasta este o problemă deoarece multe spații sunt închiriate iar comunitățile creștine au preferat adeseori anonimatul. Chiar dacă pe termen scurt înregistrarea adreselor locașurilor de rugăciune ar fi adus protecție din partea guvernului, pe termen lung înregistrarea a adus hărțuire și probleme.

Și școlile creștine s-au redeschis iar copiii au revenit la programul normal, pregătindu-se de închiderea anului școlar.

În parohia din Batticaloa unde au murit 29 de persoane, inclusiv 14 copii, slujbele au continuat într-o locație temporară din cauza distrugerilor mari ale edificiului. Parohul Thrukumaran, care și-a pierdut în explozie fiul de 12 ani, a spus: „Credincioșii sunt dornici să se roage împreună, nu există o scădere a prezenței comunității.”

La începutul lunii mai, în urma unor conflicte dintre budiști și musulmani, poliția a arestat 23 de persoane. Creștinii sunt îngrijorați că vor fi prinși în focul încrucișat al conflictului dintre budiștii din Sinhala și musulmani. În Sri Lanka locuiesc 21 milioane de persoane dintre care majoritatea de 70.2% este budistă, restul populației fiind 12.6% hinduiști, 9.7% musulmani și 7.4% creștini.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: