UNICEF: 45 de copii au fost uciși în Sri Lanka, alții sunt grav răniți

UNICEF: 45 de copii au fost uciși în Sri Lanka, alții sunt grav răniți

|
23/04/2019
|
0 comentarii
|

Astăzi la ora 8.30 totul s-a oprit în Sri Lanka, oamenii au rămas în tăcere pe străzi iar steagurile au fost coborâte în bernă. La această oră a fost detonată prima din cele șase bombe duminică dimineața.

45 de copii au murit, dar mulți alții „sunt răniți și luptă acum pentru viața lor”, a declarat Christophe Boulierac, purtătorul de cuvânt al UNICEF. Statele Unite au raportat cel puțin patru americani uciși, dintre care un copil. Omul de afaceri danez Anders Holch Povlsen și-a pierdut trei copii în atacuri. 321 de oameni au fost uciși în aceste atentate.

În cursul dimineții s-au desfășurat primele servicii funerare pentru victime, mii de oameni mergând alături de cei ce și-au pierdut viața. La biserica Sf. Sebastian din Negombo peste 100 de enoriași au fost uciși.

Atentatele de duminică sunt cele mai grave atacuri împotriva minorității creștine a țării, care reprezintă doar șapte procente din cele 21 de milioane de locuitori. Tensiunea a rămas ridicată în Sri Lanka după ce o bombă a fost descoperită de poliție luni, lângă una dintre bisericile vizate. Bomba a explodat fără a face victime, înainte ca poliția să o poată dezamorsa. De asemenea, poliția a găsit 87 detonatoare de bombe lângă o stație de autobuz din Colombo.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *