Atenție părinți, cine și ce spune copiilor voștri despre subiectele delicate!

Atenție părinți, cine și ce spune copiilor voștri despre subiectele delicate!

|
01/06/2021
|
0 comentarii
|

Prințesa Urbană, un influencer ce scrie chiar povești pentru copii și are un blog de parenting, socotește că masturbarea este un apanaj al împlinirii personale.

În momentul în care socotim masturbarea ca un fel de desert, cred că am cam terminat-o cu creștinismul. Capitolul din epistola către biserica din Corint, prezent în Noul Testament, este clar în această privință.

Apostolul Pavel spune în acest context: „Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii” (Corinteni 6,9).

Malahia este exact sinonimul pentru masturbare, provenit din limba greacă.

Pe de altă parte, educația sexuală așa cum este gândită să ajungă în școala românească, relativizează acest aspect, și prin aceasta (și nu numai) reprezintă pentru părinții creștini un atentat la ideea de educație.

Dacă înainte psihologii abordau critic masturbarea și avertizau asupra unor tulburări somatice ce pot să apară, astăzi ei transmit ideea că este un firesc al evoluției sexuale a tânărului iar lipsa acestei practici chiar o văd ca pe o anomalie.

Copiii au o vârstă interioară diferită iar o eventuală programă de educație sexuală din școla românească îi va introduce practic „de-a valma” în cunoașterea acestor aspecte. Situația nu este adaptată la personalitatea și maturitatea lor interioară iar faptul că se lucrează cu un imaginal ce afectează subconștientul, poate bulversa copilul pe termen lung.

Experiența mea de părinte și de creștin îmi spune că un asemenea subiect nu se poate aborda decât personalizat, pe profilul copilului, și ține mai degrabă de consiliere psihologică individuală. De asemenea este o deosebire capitală între felul în care un creștin vede educația sexuală, convergentă înspre întemeierea unei familii naturale, și cea propusă de psihologi și alți experți care vorbesc astăzi despre sexualitate.

De aceea trag un semnal de alarmă pentru părinți, este extrem de important cine și din ce perspectivă vorbește copiilor dvs. despre aceste subiecte delicate.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: