Sari la conținut
Prima pagină » Așezământ ortodox românesc în Munchen

Așezământ ortodox românesc în Munchen

Ani de zile a fost doar o machetă. Și un proiect. Și rugăciuni și speranțe. În câteva luni, însă, se vor ridica cărămidă cu cărămidă construcțiile a ceea ce va reprezenta Așezământul Ortodox „Înălțarea Sfintei Cruci“ din cartierul Aubing al capitalei Bavariei.” Acestea erau în urmă cu trei ani gândurile Preasfințitului părinte Sofian Brașoveanul, cel care de aproape 15 ani se străduiește să ducă la îndeplinire acest proiect.

Anul trecut, în iunie, a fost făcut un pas decisiv către finalizarea acestui proiect – demontarea schelei din biserică. Până în mai acest an s-au continuat lucrările în interior și exterior, chiar și în timpul pandemiei.

Așezământul Ortodox „Înălțarea Sfintei Cruci“ se va întinde pe o suprafață de aproximativ 2600 de metri pătrați și va avea în centrul său un lăcaș de cult pentru al cărui prototip a fost aleasă biserica „Sf. Nicolae Domnesc” de la Curtea de Argeș, cea mai veche ctitorie voievodală din Țara Românească.

„Din darul lui Dumnezeu, lucrările la Așezământ au înaintat cu bine și în acest an, chiar dacă, din luna martie, au apărut și unele întârzieri și îngreunări cauzate de pandemia actuală. Temperaturile iernii din care tocmai am ieșit fiind foarte ridicate, s-a putut lucra aproape tot timpul atât la interior cât și la exterior…

La finele lunii ianuarie, au început lucrările de pietrărie. Mai întâi s-au placat cu piatră coridoarele etajelor superioare ale mănăstirii, iar ulterior s-a trecut la montarea plăcilor de piatră în biserică.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru evoluția pozitivă a acestei lucrări deosebite, care înaintează frumos, în ciuda tuturor greutăților”, a spus PS Părinte Sofian.

Așezământul se dorește a fi un liant al comunității românești din Munchen.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii