Sari la conținut
Prima pagină » Ajutorul Sfinților Nectarie și Filoteu într-un accident de mașină din Grecia

Ajutorul Sfinților Nectarie și Filoteu într-un accident de mașină din Grecia

În noaptea de 3 septembrie, săptămâna trecută, Arghiris Evanghelakos a avut un accident deosebit de grav de mașină, în timp ce conducea singur, din care cu greu ne putem închipui că se poate scăpa nevătămat. Ceea ce a povestit este de-a dreptul minunat.

„Dumnezeu este minunat întru Sfinții Lui! Noaptea trecută, eu însumi am devenit părtaș la o minune făcută de Sfântul Nectarie!

La un moment dat în timp ce conduceam am fost cuprins de amețeală și totul se învârtea în jurul meu. Am pierdut controlul mașinii  și prima frază pe care am strigat-o a fost „Fecioară Maria!” (Panaghia).

Ea nu a pierdut timpul și a trimis pe Sfântul Nectarie, am văzut multe lucruri, dar cea mai uimitoare a fost prezența Sfântului Nectarie ținându-mă în brațe și cu cealaltă mână ținând ușa care s-a ciocnit cu unul din cei patru copaci, rupt în două! Copacul nu a fost rupt de coliziunea cu masina ci de puterea sfântului părinte Filoteu Zervakos care imi însoțește pașii încă din copilărie.

În niciun caz nu aș fi scăpat cu viață dacă nu ar fi fost intervenția lui Dumnezeu! Mulțumesc tuturor pentru grijă!”

Arghiris Evanghelakos este un tânăr din localitatea Molai din Grecia, regiunea Lakonia cu capitala în Sparta. Este căsătorit fiind tatăl unui băiat. Starețul Filotei Zervakos la care face referire a fost de tânăr sub îndrumarea Sfântului Nectarie de Eghina, pe care l-a avut drept părinte duhovnicesc. Banii pe care îi primea de la credincioși îi împărțea săracilor, văduvelor și orfanilor. A trecut la Domnul în 1980 și a fost de curând canonizat.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii