Daniel Buzdugan sugerează un posibil traseu de sfârșit de săptămână, aducător de tihnă: „Una din cele mai de poveste zone din bătrânul București este zona ICOANEI.
Denumirea pleacă de la Icoana Maicii Domnului pictată în 1862 și dăruită Bisericii Icoanei de către domnitorul Constantin Brâncoveanu.
Icoana se află azi în naosul bisericii, care tocmai a fost renovată de curând. E un loc de pace în mijlocul capitalei și e gard în gard cu un alt loc divin: Schitul Darvari”, spune omul de radio.
„Recomand o vizită la acest mic ansamblu monahal urban dacă pașii vă poartă pe străzile cu iz interbelic și sufletul însetat după tihnă vă îndeamnă spre o rugăciune. Zona ICOANEI este o insulă spirituală, ascunsă în mijlocul marelui și agitatului București” își încheie Daniel Buzdugan propunerea de traseu urban.
Biserica Icoanei a fost ridicată în vremuri când în aceste locuri era pădure deasă. Boierul Ceauş David, după ce a primit veste în vis, trei nopţi la rând, să zidească aici o biserică, a ridicat o biserică din lemn. Aceasta a ars la un moment dat, icoana scăpând nevătămată iar bcureștenii au ridicat biserica pe care o vedem astăzi.
Vizavi s-a ridicat și un schit în 1834, în vremuri când aici era un loc retras, astăzi înconjurat de case. Prima obște de rugători care a locuit aici a fost compusă din 12 maici de la mânăstirile din Ciorogarla și Pasarea. După ce în timpul comunismului schitul a fost deființat, în 1996 a fost reactivat, rânduiala rugăciunilor și slujbelor de mănăstire oferind odihnă sufletească celor ce vin aici.
O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.
Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)
Vă mulțumim!