Sfântul Dimitrie și Sfântul Dumitru, două modele pentru astăzi

Sfântul Dimitrie și Sfântul Dumitru, două modele pentru astăzi

|
27/10/2021
|
0 comentarii
|

Cele două sărbători din aceste zile au în ele istoria bisericii pe scurt. Sfântul Dimitrie a fost domnitor într-un secol în care faima, frica și puterea erau cele care guvernau iar creștinismul însemna mucenicie.

El s-a arătat ca un tânăr domn al credinței și dreptății, fiind iubit de întreaga cetate a Salonicului. Imperiul Roman în destrămare l-a zdrobit ca pe un rebel neînțeles. Dar (și) pe jertfa lui s-a construit Bizanțul creștin ortodox ce a dăinuit timp de un mileniu. Sfântul Dimitre este fondatorul modelului de domnitor creștin.

La polul opus, Sfântul Dumitru de la Basarabov era un om simplu, un sihastru, iubitor de natură, liniște și rugăciune. A căutat dragostea față de creația lui Dumnezeu și s-a rugat pentru ea în peștera de pe colinele Dunării.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este calea ascetică a Sfântului Antonie cel Mare sau Ioan Scărarul. Iar rugăciunea lui a adus bincuvântare comunităților creștine de aici, Sfântul Dumitru cel Nou fiind considerat ocrotitorul Bucureștilor.

Avem nevoie astăzi de domnitori precum tânărul Sfânt Dimitrie și de simplitatea și blândețea inimii, în ascultare de Dumnezeu, precum cea a bătrânului Dumitru.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: