Sari la conținut
Prima pagină » 45 de biserici creștine din Canada au fost atacate în ultimele 45 de zile

45 de biserici creștine din Canada au fost atacate în ultimele 45 de zile

Este o realitate pe care majoritatea canadienilor o credeau posibilă doar pentru țările din Orientul Mijlociu, cum ar fi Siria, unde ISIS a bombardat și a distrus zeci de locașuri de cult și situri de patrimoniu creștin.

În societatea canadiană și-a făcut loc un discurs al urii împotriva creștinilor din Canada. „Counter Signal” a urmărit atent un șir de atacuri teroriste, după informațiile lor din iunie existând 45 de atacuri asupra comunităților creștine.

Incendiile și vandalismul se întind pe șase provincii și teritoriile de nord-vest. Locașurile de cult care deservesc parohiile indigene din Nova Scoția nu au fost scutite de mânia campaniei teroriste de extremă stângă.

„Nu există multe locuri pe Siksika pe care să le poți indica și care nu sunt sacre pentru noi. Dacă cineva simte că poate veni în națiunea Siksika și poate face orice fel de daune sau vandalism, va fi supravegheat ”, a declarat Ouray Crowfoot, șeful tribului Siksika.

Întregul orășel Lytton a ars din cauza unui incendiu pus de un extremist. Un alt videoclip din 2 iulie prezintă două tinere, una blondă și cealaltă brunetă stropind biserica parohiei St Jude din Vancouver cu vopsea portocalie.

Cea mai mare parte a presei refuză să numească aceste atacuri ca fiind teroriste dar creștinii au fost obligați obligați să se apere sau să angajeze securitate privată doar pentru a-și proteja lăcașurile sfinte de cult.

Un jurnalist creștin a spus că singurul scop al acestui asalt este de intimidare a canadienilor obișnuiți, care doresc pur și simplu să-și practice credințele. Aceste grupări de extremă stângă folosesc tragediile primelor națiuni pentru a-și avansa obiectivele politice și pentru a normaliza violența împotriva unor comunități de canadieni care împărtășesc valorile creștine.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „45 de biserici creștine din Canada au fost atacate în ultimele 45 de zile”

  1. Titlul „45 de biserici creștine din Canada au fost atacate din iunie” este cumva tradus ? Din engleză ? Cel mai probabil, da, pentru că știrea nu e din țară, ci din Canada. Această traducere nu prea sună românește. Conosc realitatea că limba română e pe cale să devină romengleză, dar mă aștept ca măcar site-urile ortodoxe să opună ceva rezistență.

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii