100 de creștini sunt acuzați anual de blasfemie în Pakistan putând primi pedeapsa capitală

100 de creștini sunt acuzați anual de blasfemie în Pakistan putând primi pedeapsa capitală

|
20/04/2019
|
0 comentarii
|

Aproximativ 100 de creștini sunt deținuți în fiecare an în Pakistan sub acuzația de a încălca legile stricte de blasfemie ale țării. În martie anul curent, 4.000 de persoane au demonstrat pentru a prelungi legea de pedepsire a blasfemiei cu pedeapsa cu moartea.

Cel mai cunoscut caz este cel al mamei creștine Asia Bibi, în vârstă de 55 de ani acum, care a petrecut aproape un deceniu în închisoare, așteptând pedeapsa cu moartea, după ce a fost acuzată de vecinele ei de blasfemie. Anul trecut ea a fost achitată și locuiește într-o casă sigură în orașul Karachi, unde se ascunde de teamă că va fi ucisă de populația islamică a țării.

Guvernul britanic a refuzat anul trecut să ofere azil Asiei Bibi din cauza temerilor că va supăra comunitatea islamică a Marii Britanii, o acțiune criticată ca lașitate. „Marea Britanie a fost îngrijorată de potențialele tulburări în țară, de atacurile asupra ambasadelor și a civililor”, a declarat Wilson Chowdhry, șeful Asociației Creștine Britanice Pakistaneze.

Secretarul britanic de Externe a declarat totuși săptămâna trecută: „Am avut numeroase discuții private cu guvernul pakistanez despre cum putem rezolva această problemă… facem progrese și sper foarte mult că vom avea un rezultat pozitiv.”

În prezent Asia Bibi nu are permis de părăsire a țării. Potrivit cotidianului Daily Mail, soarta lui Bibi rămâne în prezent în mâinile militarilor pakistanezi, care au pus condiția ca ea să nu vorbească rău despre țară. Este, de asemenea, cunoscut faptul că suferă de probleme de sănătate și nu a reușit să aibă acces la asistența medicală necesară.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: