Sari la conținut
Prima pagină » Un oraș din Bulgaria a interzis sărbătorirea Halloweenului în școli: „Nu este nimic creștin în această sărbătoare”

Un oraș din Bulgaria a interzis sărbătorirea Halloweenului în școli: „Nu este nimic creștin în această sărbătoare”

Primăria din orașul Elin Pelin, la aproximativ 30 de kilometri de Sofia, interzice de mai mulți ani sărbătorirea Halloweenului în școli, grădinițe sau centrele culturale din oraș.

Motivația dată de autorități este că sărbătoarea umbrește Ziua Luminilor, o sărbătoare istorică, tradițională, din Bulgaria.

Halloweenul este sărbătorit în multe țări pe data de 31 octombrie, fiind popular în Statele Unite și unele țări din Europa vestică. Bulgaria sărbătorește Ziua Luminilor pe 1 noiembrie, în onoarea scriitorilor, revoluționarilor și conducătorilor spirituali care au construit conștiința națională bulgară și au pus bazele educației și a burselor de merit pentru a depăși moștenirea dominației otomane.

Primarul Simeonov spune că deși copiii aveau o zi liberă pe 1 noiembrie, mulți credeau că este din cauza Halloweenului, nu din cauza Zilei Luminilor, datorită campaniei mediatice. „Nu, nu este nimic creștin în această sărbătoare” a declarat primarul susținând că cultura și istoria trebuie cunoscute și popularizate mai bine.

În Bulgaria există controverse anuale în mass-media și în rețelele sociale despre festivitățile considerate importuri care nu sunt tradiționale. Nu numai Halloween, ci și Ziua Îndrăgostiților a umbrit o veche sărbătoare tradițională a Bulgariei, „Trifon Zarezan”.

La noi unele școli și grădinițe care au dorit să evite fondul macabru al sărbătorii de Halloween au organizat o Sărbătoare dedicată toamnei.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii