„Singurul război care chiar contează e al nostru împotriva noastră”

„Singurul război care chiar contează e al nostru împotriva noastră”

|
23/05/2020
|
0 comentarii
|

Știți cum și de ce câștigă ei războiul? Sunt atât de inteligenți încât nu se luptă ei direct cu noi, ci ne fac să ne sfâșiem noi între noi, prin propagandă, răspândirea de fake-news-uri, crearea de drame și subiecte care nu ne dau pace și care ne devin cruci grele pe o golgotă care ne ucide lăuntric. Reușesc prin măiestria lor intelectuală să ne prindă într-un vortex din care ne e tare greu să ieșim, mai ales dacă maturitatea noastră duhovnicească este aproape de zero. Inclusiv tendința asta a noastră de a fi unicii deținători ai adevărului, este tot de ei meșterită, căci am ajuns să credem că dacă știm să dăm search pe google și să găsim informații anti-sistem am biruit; și că oricine altcineva este vinovat, căci nu crede cum cred eu, ba chiar că este omul lor. E o mare capcană în care picăm zilele acestea cu toții. O capcană care ne îndepărtează flagrant de bunul nostru simț, de dragostea de ceilalți, de rațiune (care piere in fața reacțiilor instinctive), de Dumnezeu.

Ne răstignim unii pe alții și credem că așa câștigăm războiul împotriva celor care au aprins scânteia. E nevoie de foarte multă maturitate și limpezime să nu picăm în plasa lor: a autosuficenței noastre, a părerii de sine, a adevărului absolut pe care nimeni nu îl deține în absența lui Hristos viu în el. Ne amăgim cu propriile neputințe, fâcând din patimi virtuți. Și doare, doare pentru că așa ne pierdem pe noi înșine, dar și pe ceilalți.

Singurul război care chiar contează e al nostru împotriva noastră: împotriva păcatelor, a patimilor, a mândriei, a ego-ului nostru.

Să ne limpezească Dumnezeu pe toți!

Textul a fost scris de Hetti Adriana Benedek

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: