Sari la conținut
Prima pagină » Sf Luca al Crimeii: „Cuvintele insuflate de Dumnezeu sunt înveşmântate în lumină şi se întipăresc în chip de neşters în conştiinţă”

Sf Luca al Crimeii: „Cuvintele insuflate de Dumnezeu sunt înveşmântate în lumină şi se întipăresc în chip de neşters în conştiinţă”

Sfântul Luca al Crimeii a fost doctor chirurg, totodată însă și un mărturisitor creștin în Rusia comunistă, suportând persecuții și mai multe deportări. În domeniul medical el a revoluționat chirurgia septică însă aceasta nu l-a împiedicat să fie și episcop misionar, apropiat creștinilor, greu încercați în acea perioadă, îndemnându-i să caute cuvântul care dă Via

„Oricât de îndoielnic li s-ar părea celor necredincioşi, noi afirmăm că prin intermediul inimii putem percepe anumite cuvinte ca insuflări ale lui Dumnezeu. Iar aceasta nu stă numai în putinţa celor sfinţi.

De pildă şi eu, asemenea multora, nu o singură dată am trăit aceasta extrem de intens şi cu o adâncă emoţie duhovnicească. Citind sau ascultând cuvintele Sfintei Scripturi, dintr-o dată eram cuprins de un simţământ cutremurător că acestea sunt cuvinte ale lui Dumnezeu, adresate nemijlocit mie. Ele sunau pentru mine asemenea unui tunet, asemenea fulgerului străbăteau mintea şi inima mea.

Absolut pe neaşteptate, fraze aparte parcă se desprindeau pentru mine din contextul Scripturii, erau înveşmântate în lumină strălucitoare şi se întipăreau în chip de neşters în conştiinţa mea.

Şi întotdeauna aceste fraze asemenea fulgerului – cuvinte ale lui Dumnezeu – erau în acel moment pentru mine cele mai importante şi cele mai necesare insuflări, povăţuiri şi chiar proorocii, care nestrămutat s-au plinit mai târziu. Puterea lor a fost uneori colosală, cutremurătoare, de necomparat cu puterea unor oarecare influenţe psihice.”

Sfântul Luca al Crimeei, „Puterea inimii”, Editura Sophia

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii