Sari la conținut
Prima pagină » PS Iustin: „Vin noii comuniști, neomarxiștii fără mamă și fără tată!”

PS Iustin: „Vin noii comuniști, neomarxiștii fără mamă și fără tată!”

Într-una din predicile sale din pandemie, PS Părinte Iustin al Maramureșului și Sătmarului a făcut o constatare zguduitoare, valabilă și astăzi:

„Biserica constată cu durere cât de singură este lumea astăzi. Și, una peste alta, singurătatea noastră a fost sporită de această vreme pe care o trăim … Ne-a despărțit de Biserică, ne-a despărțit de Hristos, ne-a despărțit de Potir, ne-a despărțit de cele sfinte, de sfintele icoane, de Sfintele Liturghii, de tot ce înnobilează si sfințește, vindeca si tamaduieste viața si ființa noastră.

Aceastea sunt lucruri existențiale in Biserica, nu este un opium pentru popoare, cum au zis marxiștii, adică o inselatorie, un drog. Așa li s-a părut lor, [comuniștilor]. Au dispărut din istorie.

Vin alții, aceștia sunt alta categorie. A spus Mitropolitul Bartolomeu: Se întorc, dragii mei, comuniștii! Aceștia sunt altfel, nu sunt ca ceilalți. Ceilalți [comuniștii români de după anii `60 – n.n.] mai aveau patrie, erau naționaliști, aveau niște principii așa zis morale, etica lor de partid, o ideologie aparent corecta.

Cei care vin acum, progresiștii si neomarxiștii aceștia de astăzi nu au patrie, sunt globaliști, nu au rădăcini, nu au neam, n-au mama, n-au tata, nu au familie, nu au rudenii. Robot, omul nou… Acesta se vrea sa fie omul nou.

Numai ca Biserica reușește, din mila lui Dumnezeu si prin harul si lucrarea si susținerea Duhului Sfânt si a asistenței lui Hristos care ne-a promis asistența, reușește ca omul nou să fie după chipul si asemănarea lui Dumnezeu, nu acest om robotic pe care vor sa îl creeze in lumea de astăzi.

Biserica reușește.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii