PS Iustin: „Vin noii comuniști, neomarxiștii fără mamă și fără tată!”

PS Iustin: „Vin noii comuniști, neomarxiștii fără mamă și fără tată!”

|
12/05/2020
|
0 comentarii
|

În Duminica a 4-a a Învierii din 10 mai, numită și cea a „Vindecării slăbănogului de la Vitezda” după Evanghelia ce se citește, PS Părinte Iustin al Maramureșului și Sătmarului a rostit un cuvânt de învățătură:

„Biserica constată cu durere cât de singură este lumea astăzi. Și, una peste alta, singurătatea noastră a fost sporită de această vreme pe care o trăim și care iată, ne-a despărțit de două luni de zile. Ne-a despărțit de Biserică, ne-a despărțit de Hristos, ne-a despărțit de Potir, ne-a despărțit de cele sfinte, de sfintele icoane, de Sfintele Liturghii, de tot ce înnobilează si sfințește, vindeca si tamaduieste viața si ființa noastră.

Aceastea sunt lucruri existențiale in Biserica, nu este un opium pentru popoare, cum au zis marxiștii, adică o inselatorie, un drog. Așa li s-a părut lor, [comuniștilor]. Au dispărut din istorie.

Vin alții, aceștia sunt alta categorie. A spus Mitropolitul Bartolomeu: Se întorc, dragii mei, comuniștii! Aceștia sunt altfel, nu sunt ca ceilalți. Ceilalți [comuniștii români de după anii `60 – n.n.] mai aveau patrie, erau naționaliști, aveau niște principii așa zis morale, etica lor de partid, o ideologie aparent corecta.

Cei care vin acum, progresiștii si neomarxiștii aceștia de astăzi nu au patrie, sunt globaliști, nu au rădăcini, nu au neam, n-au mama, n-au tata, nu au familie, nu au rudenii. Robot, omul nou… Acesta se vrea sa fie omul nou.

Numai ca Biserica reușește, din mila lui Dumnezeu si prin harul si lucrarea si susținerea Duhului Sfânt si a asistenței lui Hristos care ne-a promis asistența, reușește ca omul nou să fie după chipul si asemănarea lui Dumnezeu, nu acest om robotic pe care vor sa îl creeze in lumea de astăzi.

Biserica reușește.”

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: