Sari la conținut
Prima pagină » Pr Ioan Danci: „Nu lăsa tristețea zilei peste tine să apună, fă o scurtă rugăciune și o mică închinăciune!”

Pr Ioan Danci: „Nu lăsa tristețea zilei peste tine să apună, fă o scurtă rugăciune și o mică închinăciune!”

Pentru unii credința este o necesitate, pentru alții credința este un moft, pentru mine credința este iubire, dragoste, înțelegere, compasiune, iertare, rugăciune, pace, milostenie. Să nu fim creștini că nu avem de ales sau că e confortabil să crezi în ceva! Să nu fim creștini astăzi, iar mâine faptele să arate că suntem altceva! Să fim creștini adevărați în fiecare zi, în fiecare clipă! Să nu credem de frică, ci să credem din iubire, pentru că Hristos nu S-a răstignit pe Cruce din frică, ci din prea multă iubire față de om. Aruncă cu iubire în alții, atunci când aceștia aruncă cu vorbe urâte în tine! Lovește în dreapta și în stânga cu iubire și iertare!

Omule, fii bucurie pentru întreaga omenire, pentru cel de lângă tine! Un zâmbet și o îmbrățișare aduce în orice suflet necăjit curaj, nădejde și credință mare. Nu lăsa tristețea zilei peste tine să apună, fă o scurtă rugăciune și o mică închinăciune! Să fim zâmbet și bucurie, să fim oameni cu bun simț, responsabili, blânzi și buni, să fim așa cum trebuie să fim! Fericirea poți să o simți doar atunci când dăruiești, om atunci te poți numi, când pe Dumnezeu Îl urmezi!

Suflete drag, fii pozitiv și plin de încredere, dar să fim și realiști că sunt oameni în jurul nostru care ne vor răul, oameni care se hrănesc cu durerea altora și ar face tot posibilul să-i vadă pe cei pe care îi urăsc cum se târăsc în genunchi sub efectele răutății acestor oameni. Să nu te înspăimânți de aceste lucruri, suflete, pentru că viitorul va fi și mai greu, mai confuz, cu oameni răzbunători. Tot ce contează este ca tu, suflete, să rămâi un om bun, fără răutate, plin de dragoste!

Nu te schimba după placul lumii sau odată cu lumea. Fă ca lumea să se schimbe după principiile tale sănătoase! Întărește-ți credința în Dumnezeu în fiecare zi! Și să știi, suflete, că atunci când cineva te îngenunchează, nu înseamnă că ești inferior acelui om, ci că în genunchi Îl vezi pe Dumnezeu în toată splendoarea Lui!

Nu mă supără jignirea nimănui, pentru că eu nu slujesc lumii, ci Domnului! Noi ne rugăm pentru cei ce ne jignesc și în schimb le oferim respect.

Un text de Părintele Ioan Danci, Schitul Sf Pantelimon

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii