Mircea Radu: „E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care crede altfel decât tine”

Mircea Radu: „E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care crede altfel decât tine”

|
03/05/2020
|
0 comentarii
|

Pe Google Map cineva a postat un tag cel puțin jignitor pentru creștinii ortodocși, pentru locația Catedralei Naționale. Mai multe grupuri de pe social-media au raporat ieri către Google dar încă nu fusese făcută astăzi modificarea.

Realizatorul TV Mircea Radu s-a exprimat succint pe pagina sa: „Bine, nu crezi în Dumnezeu, am înțeles. E dreptul tău. Am înțeles și că nu avem spitale pentru că biserici și catedrale – eu nu cred asta, dar dacă tu zici, te las să zici.

Dar să numești Catedrala Mântuirii Neamului drept Catedrala Prostirii Neamului Românesc, e grav. E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care nu face altceva decât să creadă altfel decât tine. Care crede.

Știu o expresie care ți se potrivește – da, e veche, desuetă și, în timpurile astea, poate fără valoare; probabil că vei zâmbi superior când ți-o voi spune: Să îți fie rușine, omule ….”

Catedrala Națională a fost inaugurată pe 1 Decembrie 2018, fiind un simbol a 100 de ani de Românie Mare. Printre fondatorii ideii unei Catedrale Naționale se numără Regele Carol I, Mihai Eminescu sau Ioan Slavici.

Pe de altă parte, în acest context, este bine de știut faptul că Articolul 30 din Constituția României descurajează incitarea și îndemnul la ură religioasă, discriminarea pe criterii de credință.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: