Sari la conținut
Prima pagină » Mii de oameni au venit în pelerinaj la Sfântul Ioan de la Suceava

Mii de oameni au venit în pelerinaj la Sfântul Ioan de la Suceava

Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava este considerat, împreună cu Sfânta Cuvioasa Parascheva, protector spiritual al Moldovei. Și în acest an mii de pelerini au venit de ziua Sfântului la Suceava, unde l-au însoțit în procesiune pe străzile orașului și la foişorul unde au fost depuse moaştele.

O tânără a descris acest pelerinaj ca o „întoarcere la credinţă, la tot ce era frumos”, conform relatării unui reporter de la portalului SuceavaLive.

Sfântul Ioan a fost martirizat de către tătari în Cetatea Albă în anul 1332 și, chiar din noaptea de după martiriul său, s-au întâmplat minuni, arcașul tătar ce îi păzea trupul rămânând paralizat când a încercat să tragă în creștinii ce veniseră pentru a lua trupul Sfântului. Creștinii din Cetatea Albă au dus moaștele Sfântului Ioan în biserica cetății, depunându-le în Sfântul Altar unde au stat timp de 70 de ani.

În anul 1402 voievodul Alexandru cel Bun a adus sfintele moaște în țară. Au mai fost luate în anul 1686 de către regele polon Jan Sobieski dar s-au întors la Suceava. În fiecare an pe 24 iunie este cinstită aducerea Sfântului Ioan la Suceava.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii