Locașurile de cult din Brazilia rămân deschise

Locașurile de cult din Brazilia rămân deschise

|
29/03/2020
|
0 comentarii
|

O comunitate creștină din Brazilia a câștigat lupta în instanță pentru a păstra locașurile de cult deschise.

Mai multe lăcașuri de cult au rămas deschise în Brazilie unde au fost astăzi oficiate slujbe cu cei ce au dorit să participe, păstrând igiena și condițiile impuse în criza coromavirus, în mod asemănător celor respectate în supermarket.

În Brazilia au murit șapte persoane din cauza Covid-19 și erau 654 de cazuri confirmate.

Înainte de hotărârea judecătorească de joi, parohul Silas Malafia spus într-un mesaj video că biserica lui va rămâne deschisă: „Dacă totul se va închide, va fi o ușă deschisă și voi fi acolo”.

Peste 1.500 de oameni au participat la o slujbă în catedrala Malafiei din Rio de Janeiro, una dintre cele mai mari locașuri de cult din Brazilia. Parohul Alexandre Camargo a asigurat autoritățile că s-au păstrat normele de igienă iar închinătorii au stat la cel putin un metru. „Este un spital spiritual pentru noi”, a spus el.

Arhiepiscopul din São Paulo a luat o poziție similară, dar a redus numărul slujbelor religioase.

Conform unui calcul într-un supermarket din București intră zilnic, în timpul crizei actuale , cel puțin 6.000 de persoane.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: