Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie nu se va vaccina „Nu poți nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să-l facă în cunoștință de cauză!”

ÎPS Teodosie nu se va vaccina „Nu poți nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să-l facă în cunoștință de cauză!”

Părintele Arhiepiscop Teodosie a declarat astăzi că nu se va vaccina, deoarece are mai multe alergii, dar că fiecare este liber în lua o decizie, în funcție de conștiința personală și de sfatul medicului. În acest sens a citit în ultimele zile mai mult studii medicale dar nu a găsit un răspuns categoric cu privire la vaccinare.

„Nu poți nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să-l facă în cunoștință de cauză. Noi nu spunem nici da, nici nu și adevărat este aici competența medicului, nu pot să spun eu că sunt competent în privința vaccinului. Orice extremism nu este de bun augur. Nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați, dar orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boala, dar cel mai mult, să știți, vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul, sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta este menirea mea, nu am luat niciun virus”, a afirmat ierarhul.

Întrebat de către jurnaliști ce vor spune preoții enoriaşilor din Constanța despre vaccinare, părintele arhiepiscopul a spus că aceştia au primit ghidul de la Patriarhie şi vor decide fiecare

„Nu am avut timp să-i consult pe toţi… Preoţii au primit acel ghid de la Patriarhie şi sigur fiecare va lua opţiunea, este foarte delicat să recomanzi ceva ce este relativ… Ce putem să recomandăm mai mult decât sfatul medicului şi conştiinţa personală.

Preoţii nu se vor erija în specialişti sau proroci. Noi vorbim precis despre învăţătura de la Dumnezeu şi relativ despre vaccin”, a spus ÎPS Teodosie.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii