Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie: Educația sexuală este precum un cuțit în mâna copilului

ÎPS Teodosie: Educația sexuală este precum un cuțit în mâna copilului

Arhiepiscopul Tomisului s-a declarat ferm împotriva unei educații sexuale obligatorii, în care minorul să fie implicat fără acceptul părintelui. Acesta a spus, la Radioa Dobrogea despre educația sexuală în școli că este precum un cuțit în mâna copilului:

”Nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care totdeauna au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor . Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie.

Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni şi de la aceste lucruri pe care nu le înţeleg şi care pot fi folosite instinctual… Părinţii până acum i-au păzit pe copii să nu îşi dezvolte nişte instincte fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale şi structurale. (Prin educația sexuală fără acordul părinților) elevii sunt lăsaţi fără o tutelă” a afirmat ÎPS Teodosie.

„Asta este imposibil de acceptat, astfel încât aş vrea ca toţi educatorii, psihologii, oamenii de credinţă, oamenii de bun simţ, oamenii care cred într-o minimă morală, cum era şi domnul Pleşu cu Minima Moralia, să îşi spună cuvântul acum pentru că societatea noastră are nevoie de înţelepţi. Fără înţelepţi, fără oameni luminaţi societatea noastră intră în degringoladă” a încheiat Arhiepiscopul Tomisului.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii