Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Pimen este în stare gravă

ÎPS Pimen este în stare gravă

ÎPS Pimen este în stare gravă, la secţia de terapie intensivă la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Acesta a fost intubat vineri seara după unele complicații pulmonare.

La începutul săptămânii trecute starea de sănătate a ÎPS Pimen era stabilă. Reamintim că în cazul doctoriței Alida Moise de la Gerota, a existat un moment critic similar când timp de trei zile situația s-a agravat. Din fericire criza a trecut atunci cu bine iar doctorul este acum acasă pentru recuperare, cu familia sa.

Părintele arhiepiscop a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti pe 20 aprilie. Atunci a fost transferat și un bărbat în vârstă de 47 de ani, intubat, care însă a decedat ulterior.

Din păcate unele persoane s-au „bucurat” de vestea agravării stării părintelui arhiepiscop. Părintele Visarion Alexa a transmis un mesaj legat de aceasta: „Am aflat că Îps Pimen e intubat, starea arhiereului s-a agravat. Nu sunt tulburat de asta. Cleric fiind, ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El. Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi.

E înfiorător, însă, să vezi cum oameni râd de moartea unui om, unui confrate. Știrea a atras ironii și multe „smiley face”… Ce-a mai rămas din voi fraților?! Ce e asta?!

Mi-e frică de o lume reprezentată de „voi” ….vor urma execuții, nu e ceva nou. De dragul ideologiei. În numele omeniei, reveniți-vă”.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Edi Dumitrache