Sari la conținut
Prima pagină » Incendiu la stăreția mănăstirii de maici Petru Vodă

Incendiu la stăreția mănăstirii de maici Petru Vodă

În urmă cu o oră, la orele 21:30, la Mănăstirea de maici Petru Vodă – Paltin a izbucnit un incendiu, a anunțat ISU Neamț.

Flăcările au cuprins clădirea stăreției, în zona unde locuiește maica stareță Iustina, a declarat la TVMNeamț Paul Enache, viceprimarul comunei Poiana Teiului. Cladirea este compusă din camere de locuit, inclusiv o sala de mese, fiind aproape de o altă clădire unde locuiesc maicuțele din mănăstire.

Incendiul a fost anuntat la 112, maicile fiind la slujbă în acel moment.

Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt, a declarat pentru tvmneamt.ro, ca arde intreg acoperisul cladirii stăreției, iar la ora 21:30, la fata locului actionau pompierii de la Poiana Teiului care incercau sa impiedice extinderea flacarilor la celelalte cladiri. In sprijinul lor au mai fost trimise alte 5 autospeciale de interventie, inclusiv autospeciala de stingere la mare inaltime, de la Detasamentul de pompieri din Piatra Neamt.

In total, aproximativ 25-30 de pompieri au fost angrenati in misiune. ”Pompierii de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Mănăstirea de maici Petru Vodă.

La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere.

În sprijin s-au deplasat trei autospeciale de stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Târgu Neamț, iar de la Detașamentul Piatra Neamț au plecat o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție pentru lucru la înălțime”, a declarat slt. Irina Popa.

Nu au fost anuntate victime.

Doamne ajută să se stingă incendiul mai repede!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii