Sari la conținut
Prima pagină » Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul

ÎPS Pimen a trecut la Domnul în noaptea de marți spre miercuri, potrivit mesajului postat pe Facebook de Trinitas TV. Arhiepiscopul Sucevei, în vârstă de 90 de ani, a fost infectat în urmă cu o lună cu coronavirus și a fost internat la Institutul „Matei Balș” din București.

Părintele Arhiepiscop a fost confirmat cu COVID-19 pe 20 aprilie și a fost transferat de urgență cu un elicopter la Institutul „Matei Balș” din București. Aici a fost internat la terapie intensivă iar starea sa a traversat mai multe etape, existând momente de stabilitate dar și agravări bruște.

ÎPS Pimen s-a născut la data de 25 august 1929, în satul Herăști din județul Buzău. A urmat studiile superioare la București și Köln.

A fost stareț la Mănăstirea Putna și mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou. Dacă atunci când a venit IPS Pimen erau zece mănăstiri și schituri funcționale, astăzi sunt peste 35 de mănăstiri și schituri în această arhiepiscopie. Părintele arhiepiscop a reușit medierea deschiderii unor sfinte lăcașuri care au fost închise în perioada comunistă, printre acestea fiind Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Humorului.

Părintele arhiepiscop spunea: „Poporul român și-a salvat țara în care trăiește și astăzi, înainte de toate, prin credință în Dumnezeu. Întru slava Lui s-au zidit biserici, mănăstiri, locuri de rugăciune și mulțumire pentru biruința asupra celui viclean, care a împins seminții nesătule și lacome să ne calce hotarele. Cine nu cunoaște osârdia veșnic pomenitului Ștefan cel Mare și Sfânt, cel care a împodobit pământul Moldovei cu câte o biserică după fiecare înfrângere a dușmanului?”

Domnul să îl odihnească pe părintele arhiepiscop Pimen!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii