Sari la conținut
Prima pagină » Extremiștii din Boko Haram au tăiat urechile unor femei creștine din Camerun

Extremiștii din Boko Haram au tăiat urechile unor femei creștine din Camerun

Teroriști din grupul Boko Haram au tăiat urechile a cel puțin trei femei creștine după ce le-au smuls din casele lor în timpul unui raid de noapte în nordul Camerunului.

Conform Fundației Barnabas, extremiștii islamiști au intrat în case și au răpit femeile și le-au târât la marginea localitatea Gagalari din districtul Yagoua, unde au tăiat câte o ureche de la fiecare victimă. Apoi, au eliberat femeile după ce au amenințat că vor reveni în orașul de la granița cu Ciad.

Femeile rănite au fost duse la o clinică la aproximativ 160 de kilometri distanță, unde au primit tratament medical iar acum sunt în afara oricărui pericol. Cele trei femei aparțin comunității creștine din localitatea Gagalari din Camerun.

Gruparea Boko Haram a atacat în ultimul an satele din jurul lacului Ciad, preponderent în extremitatea creștină aflată la nord de Camerun. Uneori, satele creștine sunt vizate în mod repetat.  În satul Grossi o femeie și un băiat de 16 ani au fost uciși recent într-un asemenea atac.

În aprilie 2014 Boko Haram a răpit 276 de eleve, marea majoritate creștine, din nord-estul Nigeriei. Acestea nu au fost eliberați nici astăzi, în 2018 Boko Haram confirmând că sunt în viață dar că fetele nu se vor întoarce acasă.

Boko Haram este o grupare islamistă din nordul Nigeriei care militează pentru introducerea legii Șaria în întreaga țară, dizidentă din gruparea extremistă Ansaru, apropiată de filialele Al Qaeda din Maghreb. Poartă strânse legături cu gruparea Taliban, localnicii chiar numindu-i talibani pe membrii Boko Haram.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii