După 73 de ani, procesiune cu moaștele Sfintei Filofteia în județul Argeș

După 73 de ani, procesiune cu moaștele Sfintei Filofteia în județul Argeș

|
23/04/2020
|
0 comentarii
|

Moaştele Sfintei Filofteia de la Curtea de Argeş au fost purtate în tot județul Argeș, după 73 de ani de la ultima procesiune asemănătoare, în timpul secetei din 1947.

Procesiunea a debutata miercuri dimineața la ora 09:00 cu Rugăciunea specială pentru încetarea pandemiei și o rugăciune către Sfânta Muceniță Filofteia, rostite de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

„Mașina care a purtat moaștele a trecut prin fața bisericilor centrale și a spitalelor din municipii și orașe, pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca Județul Argeș și România să fie izbăvite de coronavirus”, conform agenției Basilica.

Arhiepiscopul Calinic a spus că arhivele episcopiei au consemnate mai multe momente din istoria comunităților creștine de aici în care credincioșii au solicitat ca moaștele Sfintei Filofteia să fie aduse în satul lor din cauza unei boli și „credincioșii mergeau, se închinau, în sfârșit, și era mare bucurie, că se vindecau”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: