Sari la conținut
Prima pagină » Dragoș Tudorache „Dragonu”: „Cum să vii într-o țară de 2.000 de ani creștină și să batjocorești toate simbolurile sfinte?!”

Dragoș Tudorache „Dragonu”: „Cum să vii într-o țară de 2.000 de ani creștină și să batjocorești toate simbolurile sfinte?!”

„Au ajuns să se facă glume despre Biserică, despre Maica Domnului….Chiar așa! Nu mai vorbi de Maica Domnului, de sfinți, lasă-i acolo! Dintre toate glumele, tocmai pe-astea le-ai găsit. E clar, neocomunism… Cum să vii într-o țară de 2.000 de ani creștină și să batjocorești toate simbolurile sfinte?” și-a mărturisit Dragoș Tudorache în cadrul podcastului „Aproximativ Discuții” dezaprobarea față de unele derapaje de la unele televiziuni.

Cunoscut în lumea muzicii românești ca Dragonu AKA47, Dragoș Tudorache face parte dintre cei ce au lansat muzica rapp în România, având colaborări și cu Cedryk sau Tudor Sișu. Căsătorit, acesta s-a dedicat creșterii celor patru copii alături de soția sa Ioana, fiind apropiat de creștinism.

În continuare Dragoș a vorbit despre influența nefastă a comunismului, pe care o simțim și astăzi în societate:

„Știi care e cea mai mare problemă în România? Neo-comunismul. Toți de la A de la Z suntem mai comuniști decât credem… Cum recunoști comunismul? E plin de ură.

Ce urăște comunistul cel mai mult? Biserica. Cine a creat România? Biserica. Cine a susținut latinitatea la nord de Dunăre? Biserica. Cine a ținut întotdeauna cu poporul? Biserica. Biserica are o istorie de 2.000 de ani, nu e doar PF Daniel.

Dacă eu, Dragoș Tudorache nu mă las batjocorit, cu atât mai mult Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Cum să vii într-o țară de 2.000 de ani creștină și să batjocorești toate simbolurile sfinte?!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

11 comentarii la „Dragoș Tudorache „Dragonu”: „Cum să vii într-o țară de 2.000 de ani creștină și să batjocorești toate simbolurile sfinte?!””

  1. Orice e pasibil de mistocareala, orice e supus ironiei. Ca nu mai suntem in evul mediu cu inchiziție.
    As aca da, e ok sa facem misto de simboluri religioase.

    1. Orice ??? Esti sigur ??? Vezi ca in occidentul prea evoluat e cenzura maxima legat de orice ar putea fi interpretat rasist, sexist, homofob, antisemit. Deci e cu dubla masura……

    2. „Dumnezeu are loc în slăvile cerului, dar totuși se complace să locuiască intr-o inimă smerită.” Pr.Arsenie Papacioc
      Pr. Arsenie subliniază clar faptul că Dumnezeu ne iubește infinit, atât te mult încât se complace să locuiască într-o inimă smerită. Iar noi ce facem ? Dorim sa ne batem joc de cele sfinte, de Maica Domnului ? Maica Domnului este mama noastră, sfinții sunt prietenii noștri.
      Sa nu ne batem joc de mama noastră și nici de prieteni, ei nu ne vor lăsa.

    3. Inchide ti gura singur, sa nu ti o inchida Dumnezeu! Da ti pumni in cap si revino ti, sa n o faca Dumnezeu sau vreun sfant! Ar fi groaznic pentru tine!

      1. Putem batjocori („glumi”) Biserica, dar nu anumite partide, nu minoritățile sexuale sau anumite minorități etnice, nu sectele sau catolicismul, nu yoga si budismul etc…
        E clar si limpede, pentru cine vrea sa priceapă. Nu?

  2. Laurentiu,va fi vai de tine daca e ok sa faci misto de simboluri religioase,dupa moartea ta sa vezi iadul si sa vezi ca totul se pot intoarce impotriva ta si nimeni nu te salveaza nici macar preotii cu rugaciunile lor!

  3. Într-o țară de 2000 ani creștină, simbolurile sacre ar trebui puse sub semnul întrebării. Când oamenii nu aveau cunoaștere, nici măcar concepte, nu aveau cum să fondeze o religie adevărată.
    Primii profanatori ai lui Dumnezeu sunt chiar preoții. Pentru ei, Dumnezeu este o sursă de venit și autoritate…
    Oricum la fondarea creștinismului nu a fost nici un simbol religios contemporan. Unele din simbolurile religioase au fost introduse după ani de creștinism și nu din motiv de sacralitate ci de impunere a autorității preoților în fața proștilor…

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii