Sari la conținut
Prima pagină » Donald Trump solicită deschiderea locașurilor de cult. „Avem nevoie de mai multă rugăciune”

Donald Trump solicită deschiderea locașurilor de cult. „Avem nevoie de mai multă rugăciune”

Donald Trump a anunțat vineri că locașurile de cult sunt „esențiale” și a solicitat guvernanților să le deschidă: „În America, avem nevoie de mai multă rugăciune, nu de mai puțină”, a adăugat Trump;

Președintele american a solicitat vineri deschiderea acestora conform unei noi clasificări anunțate la Casa Albă.

„Guvernanții trebuie să facă ceea ce trebuie și să permită deschiderea acestor locuri foarte importante din punct de vedere al credinței acum – în acest weekend”, a spus Trump. „Dacă nu o fac, voi convinge eu guvernanții”.

Donald Trump a atras atenția asupra faptului că anumite afaceri sunt deja deschise, în timp ce bisericile nu sunt. Procurorul general William Barr a avertizat deja luna trecută vizavi de posibila discriminare a organizațiilor religioase.

„Unii guvernanți au considerat că magazinele de lichior și clinicile de avort sunt esențiale”, a spus Trump. „Dar au lăsat afară bisericile și alte case de cult. Nu este corect. Așa că corectez această nedreptate și numesc locașurile de cult esențiale”

În acest context Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au lansat vineri ghiduri provizorii pentru comunitățile de credință și dar au avertizat, de asemenea, că „adunările prezintă un risc pentru creșterea răspândirii COVID-19”.

Purtarea măștilor în timpul slujbei, limitarea numărului de participanți, distanțarea socială dar și limitarea corurilor și cântării participanților în biserică sunt recomandările CDC.

Joi, președintele american a avut conferință telefonică cu 1.600 de parohi și lideri creștini din întreaga țară, inclusiv cu Tony Perkins, președintele Consiliului de Cercetare a Familiei. Donald Trump i-a asigurat că vrea să se redeschidă bisericile. „Trebuie să ne deschidem bisericile”, a declarat acesta joi.

Bisericile din toată țara au trebuit să se închidă din cauza ordinelor de combatere a răspândirii virusului contagios. Slujbele religioase au fost înlocuite de rugăciunile „live” realizate cu ajutorul calculatoarelor de acasă.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii